Kuzey Koreli Hackerlar Bitcoin Çalmayı Denedi

kuzey kore bayrağı ve bitcoin hackerıKuzey Kore’nin her şey gibi devlet kontrolündeki hackerları, Güney Kore’den Bitcoin çalmaya çalıştı. Yapılan açıklamada saldırıların sonuçsuz kaldığı ve amaçlarına ulaşamadıkları belirtildi.

Kuzey Kore, dışa kapılarını kapatan bir ülke. Bu sebeple Kuzey Kore’de tam olarak nelerin yaşandığını veya hangi uygulamaların olduğunu Güney Kore ve ABD kaynaklarından öğrenilebiliyor. Bu da işin doğrusu çok sağlıklı olmuyor. ABD ve Güney Kore’nin yakın olması, diğer yandan Kuzey Kore’nin bu ülkelerle bir savaş halinde olması neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlamayı güçleştiriyor. Yine bir Güney Kore kaynaklı habere göre Kuzey Kore’de bulunan bilgisayar korsanları Güney Kore borsasından Bitcoin çalmaya çalışmış.

Ülkede saldırıların arttığı şeklinde dedikodular çıkmaya başlayınca bu dedikodular yapılan açıklama ile son buldu. Başka bir kimliğe bürünüp saldırı yapıldığı doğrulayan Güney Koreli yetkililer, bu saldırıların amacına ulaşmadığını belirtti.

Saldırılar Donald Trump’ın Kuzey Kore başkanını tiye alan twitlerinden itibaren ve ona ‘Rocket Man’ şeklinde hitap etmesinden bu yana düzenli olarak devam etti. Başka bir kimlikle e-posta gönderen bilgisayar korsanlarının hedefinde bilgileri çalıp daha sonrasında Bitcoinleri ele geçirmek vardı. Ancak bu işlem amacına ulaşmadı ve saldırılar sonuçsuz kaldı.

Güney Kore’de ICO Yasağı

Güney Kore’de Bitcoin alanında gelişmeler devam ediyor. Ülkede, ICO’lar yasaklandı. Borsadaki halka arz olarak düşünülebilecek ICO’ların yasaklanmasının başlıca sebebinin Güney Kore vatandaşlarını korumak olduğu belirtildi.

Yasağın Bitcoin ve Ethereum üzerinde bir etkisi olduğunu söylemek ise çok kolay değil. Cuma günü yasağın gelmesinden sonra Bitcoin ve Ethereum’un değerleri biraz daha arttı.

2017 Eylül ayında ICO’ları yasaklayan bir başka ülke daha bulunuyordu. Çin’in bu yasağının da çok büyük bir sonuç getirmediği görüldü. Çin’in bu yasağı getirmesindeki amaç ise dolandırıcılık ve benzeri konuların önüne geçmekti.

Etiketler:

Yorum Yap