IŞİD’e Bitcoin Gönderen Kadının 50 Yıl Hapsi İsteniyor

IŞİD’e Bitcoin Gönderdi 50 Yıl Hapsi İsteniyorABD vatandaşı bir kadın terör örgütü IŞİD’e sanal para Bitcoin ve türevlerinden göndermekle suçlanıyor. Pakistan doğumlu olan ABD vatandaşı Zoobie Şahnaz geçtiğimiz günlerde havaalanında gözaltına alınmıştı. IŞİD’e Bitcoin göndererek yardım etmekle suçlanan Şahnaz’ın 50 yıl hapsi isteniyor.

Sanal tabanlı olan kripto para Bitcoin, anonim özelliği nedeniyle suç aklama ve terör bağlantılarında kullanılabiliyor. Son günlerde tüm Dünya devletlerinden bu para birimine karşı ayrı ayrı dikkatli olun mesajları verildi.

PAKİSTAN UYRUKLU KADINDAN IŞİD’E PARA YARDIMI

ABD vatandaşı olan Pakistan uyruklu Zoobie Şahnaz, IŞİD’e yardım yapmakla suçlanıyor. 27 yaşındaki Şahnaz, bir hastanede laboratuvar teknisyeni olarak çalışıyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre, New York savcılığının suçlamasına istinaden Şahnaz, Türkiye, Pakistan ve Çin’deki IŞİD bağlantılı şahıslara toplamda 107 bin dolar para gönderdi. Paranın bir kısmında Bitcoin ve benzeri kripto paralar kullanıldı.

TÜRKİYE’DE KONAKLAYACAKTI

Savcıların iddianamesinde Pakistan pasaportunu kullanarak Temmuz ayında Pakistan bileti alan Şahnaz’ın önce Türkiye’de bir süre konakladıktan sonra Suriye’ye geçmeyi planladığı yer aldı.

New York’ta bulunan John F. Kennedy Havalimanı’nda uçağa binmeden hemen önce gözaltına alınan Şahnaz’ın üst aramasında üzerinde 9 bin 599 dolar nakit para olduğu anlaşıldı.

Pakistan uyruklu Şahnaz’ın banka dolandırıcılığı suçlamasından 30 yıl hapsi istenirken, ‘bir terör örgütüne yardım amaçlı kara para aklama’ suçlamasından ise 20 yıl hapsi istendi.

Şahnaz’ın avukatı ise savunmasını müvekkilinin Suriyeli mültecilere para göndermeye çalıştığı üzerine kurdu.

Etiketler:

Yorum Yap