Bitcoin Popülaritesi İçecek Firmasının Hisselerini Uçurdu

Bitcoin Popülaritesi Bir İçecek Firmasının Hisselerini UçurduGeçen hafta sert bir düşüş yaşayarak 13-14 bin dolara gerileyen Bitcoin, gündemden düşmüyor. Tüm dünyada oldukça popüler hala gelen sanal para Bitcoin, para piyasasında meydana gelen düşüşle sarsıldı. ABD’li bir içecek firması Bitcoin trendinden faydalandı. İsmine ‘Blockchain’ ekleyen firmanın hisseleri zirve yaptı.

İSMİNİ DEĞİŞTİRDİ HİSSELERİNİ KATLADI

NTV haber sitesinin haberine göre, Bitcoin’in değeri geçen hafta yaşadığı düşüşün ardından 14 bin doların altına indi. ABD merkezli bir içecek firması ise Bitcoin popülaritesi ile hisselerini yükseltti. Long Island Iced Tea Corp. isimli şirket etkili bir girişimcilik örneği göstererek adına “Blockchain” ekledikten sonra büyük bir yatırımcı ilgisi ile karşıladı. Bu değişiklikten sonra buzlu çay firmasının hisseleri kısa bir sürede yüzde 300’lük artış gösterdi.

Şirketten bu konuda somut bir adım görülmese de global çapta kullanılabilir blockchain teknoloji çözümlerine yatırım olarak odaklandıklarını söylüyorlar.

ABD basını ise sadece isim değişikliğiyle hisseleri uçuşa geçen şirketi dalga konusu yaparken, bir içecek firmasının bu kadar kısa sürede bu denli artış yaşamasının ancak Coca Cola gibi bir şirket ile birleşmesi sayesinde olabileceğine vurgu yaparak yaşanan olayın absürtlüğünün altını çizdi.

GOLDMAN SACHS BİTCOİN BİRİMİ KURUYOR

Bitcoin dünyasından yeni bir haber de yine ABD basınından geldi. Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan habere göre, çokuluslu yatırım bankası Goldman Sachs, Bitcoin gibi dijital para birimlerinde işlem yapabilmek için yeni bir birim kuruyor.

Bitcoin vadelilerinin bu ay içinde ABD borsalarında işlem yapmaya başlaması ile ABD bankalarının da ilgisi arttı. Goldman Sachs, Wall Street’te bu alana giren ilk büyük yatırım bankası oluyor.

Bir diğer büyük yatırım bankası JPMorgan stratejistleri de Bitcoin vadelileri üzerine bir rapor yazarak kripto para piyasasına ilgisiz olmadıklarını gösterdiler.

Etiketler:

Yorum Yap