Dolar ve Euro Endeksli İki Yeni Stabilcoin Çıkıyor

Dolar ve Euro Endeksli İki Yeni Stabilcoin ÇıkıyorKanada merkezli VersaBank, kripto para dünyasına adım atacağını açıkladı. İlk olarak Kanada Doları endeksli bir kripto para çıkaracak olan VersaBank, daha sonrasında Amerikan Doları ve Euro endeksli iki yeni stabilcoin çıkaracak.

Dünyanın dört bir yanında kripto para sektörüne dahil olan şirketlerin sayısı artıyor. Geçtiğimiz günlerde Kanada merkezli VersaBank da bu alanda yatırım yapacağını açıkladı. Birkaç ay içinde Kanada doları endeksli kripto para çıkaracak olan VersaBank, daha sonrasında da Amerikan Doları ve Euro endeksli kripto paralar çıkaracak.

Önümüzdeki Aylarda Piyasaya Sürülecek

VersaBank’ın çıkaracağı ilk kripto paranın VCAD olacağı belirtildi. Banka, VCAD’in bir Kuzey Amerika bankası tarafından çıkarılan ve desteklenen, “bir fiat para birimini temsil eden ilk dijital para birimi” olacağını iddia ediyor. VersaBank, yatırım fonu yöneticisi 3iQ ve Blockchain firması Mavennet arasında bir ortak girişim olan Canada Stablecorp ile “stabilcoin” başlatmak için ortaklık kurduğunu söyledi.

Banka, Kanada doları mevduatları karşılığında dijital para birimini “finansal aracı ortaklarına” vererek VCAD’i “önümüzdeki aylarda” halka sunmayı planlıyor. Bu ortakların daha sonra VCAD’i doğrudan bireylere ve diğer işletmelere sunabilecekleri ifade ediliyor.

”Kripto Paraların En Büyük Eksiğini Giderecek”

Stablecorp CEO’su Jean Desgagne, dijital para biriminin “geleneksel kripto para birimi piyasasının iki büyük eksikliğini”, yani dalgalanma ve güvenliği ele almayı amaçladığını söyledi. Banka ayrıca, sırasıyla VUS ve VEuro adı verilen ABD doları ve euro tarafından desteklenen, banka tarafından çıkarılan dijital para birimleri geliştirmeyi planlıyor.

VersaBank, tamamen dijital birkaç finans kuruluşundan biri. İşlemlerin gerçekleştirileceği fiziksel bir şubesi bulunmuyor. Buna ek olarak, iştiraki, kripto depolamak için dijital bir kasa çıkardı.

Bütün bunlarla birlikte geçtiğimiz haftalarda 3iQ ve Mavennet, Kanada dolarına sabitlenmiş düzenlenmiş bir stabilcoin başlattı. eCAD ve TrustToken’in TrueCAD (TCAD) tokenleri de Kanada Dolarına sabitlenmiş durumda. İlerleyen dönemlerde Kanada’da kripto para sektöründe daha fazla gelişmenin yaşanacağı tahmin ediliyor.

Etiketler:

Yorum Yap