Garry Cohn’dan Çarpıcı Kripto Para Tahmini

Garry CohnABD Başkanı Donald Trump’ın eski danışmanlarından Garry Cohn, geçtiğimiz günlerde kripto paralarla ilgili açıklamalarda bulundu. Koronavirüs sonrası kripto paraların hızla benimseneceğini dile getiren Garry Cohn, ancak bunun da biraz zaman alacağını belirtti.

Dünyayı saran koronavirüs salgını sonrasında en çok merak edilenlerden biri kripto paraların geleceğiydi. Hatta ilk etapta bunun bir kripto para denem simülasyonu olduğunu iddia eden kişiler de bulunuyordu. Kripto paraların koronavirüse pek de tahmin edildiği gibi tepki vermemesinden sonra birçok kişi tahminlerini “kriz anlarında insanlar kripto paralara yatırım yapmaz” şeklinde değiştirdi. Kripto paraların değerinin son dönemde artması yine tahminleri değiştirdi. Çarpıcı tahminlerden birini yapan kişiler arasına Donald Trump’ın eski danışmanı Garry Cohn da eklendi. Cohn, koronavirüs sonrasın kripto paraların değer kazanacağını belirtiyor.

”Kripto Paralar Hızla Benimsenecek”

Eskiden ABD Ulusal Ekonomi Konseyi yöneticiliği yapan Gary Cohn, dijital para birimlerinin yavaşça büyüyeceğini söylerken pandeminin bu süreci biraz daha hızlandıracağını söylüyor. Spring Labs danışma kurulunda yer alan Cohn, fiat’tan dijital para birimlerine geçişin koronavirüs tehdidi ile hızlandığını söyledi.

Dijital cüzdanların benimsenmesi, bürokrasiden yoksun şeffaf bir ortamda devlet yardımına hızlı erişim anlamına geliyor. Goldman Sachs COO’su, mevcut senaryonun Bitcoin’in yıllar boyunca karşılaştığı sorunların gerçek bir yansıması olduğunu ve kullanıcıların merkez bankalarına güvenmeyi bıraktığını söyledi.

”Kripto Paralar Çok Daha Hızlı”

Geleneksel yardım kanallarının da çok yavaş olduğunu belirten Cohn, dijital cüzdan kabulüyle herkese hızlı ve güvenli çözümler sunulabileceğini söyledi. Başkan Trump COVID-19’u ulusal bir acil durum ilan ettiğinde, dijital cüzdan sahiplerinin verdiği yanıt fiat’tan çok daha hızlıydı.

Birçok alanda dijital cüzdanların büyük faydaları var. Bireyler bu imkanlar sayesinde aracılar ve dolandırıcılardan yoksun bir ekonomiden yararlanabiliyor. Zira işlemler, cüzdanlar arasında doğrudan yapılıyor. Koronavirüs sonrası devletlerin ekonomilerinin zarar görmesiyle birlikte kripto paraların daha yaygın bir şekilde kullanılması bekleniyor.

Etiketler:

Yorum Yap