İslam Alimlerinin Kripto Para Sektörüne Bakış Açısı Değişiyor

İslam Alimlerinin Kripto Para Sektörüne Bakış Açısı DeğişiyorKripto paraların popüler olmasıyla birlikte özellikle Müslüman ülkelerde kripto paraların helal veya haram olup olmadığı noktasında tartışmalar alevlendi. X8 AG’nin çıkaracağı kripto para da İslam alimlerinin bu sektöre bakış açısını değiştirdi.

Orta Doğu’da bütün dertler bitmişçesine birkaç din adamı kripto paraların helal olup olmadığını tartışmaya başladılar. Birkaç ay öncesine kadar bu sektöre olumlu yaklaşılmıyordu. Hatta Türkiye’de Diyanet İşleri, kripto paraların öngörülemez olduğundan haram olduğunu dile getirmişti. Birçok din adamının görüşü de bu yöndeydi. Ta ki geçen haftaya kadar.

X8 AG’nin Kripto Parası İslam Alimlerinden Geçer Not Aldı

Orta Doğu’da İslam’a uygun bir şekilde hizmet vermeyi amaçlayan X8 AG, geçtiğimiz hafta bir kripto para çıkaracağını duyurdu. Reuters’in haberine göre bir kripto para borsası kurma hedefleri de bulunuyor. Bunu da şeriata uyumlu bir şekilde yapmayı planlıyorlar.

İşte bu şirketin çıkaracağı kripto para İslam alimlerini ortak bir noktada buluşturdu ve bu kripto paranın haram olmadığı öne sürüldü. Bitcoin ve diğer kripto paralar ise İslam alimlerine göre halen haram statüsünde.

Neden Diğer Kripto Paralar Haram?

X8 AG’nin çıkaracağı kripto paranın birçok İslam alimi tarafından olumlu karşılanması akla başka soruları da getirdi. Diğer kripto paralar neden haram olarak adlandırılıyor akla gelen en önemli soru. Bu soruya yanıt vermek ise şu an için pek mümkün görünmüyor.

X8 AG önderliğinde İslam alimlerinin kripto para sektörüne bakış açısının değişip değişmeyeceği ise merak konusu.

Etiketler:

Yorum Yap