Howard Marks’a Göre Bitcoin Ortadan Kalkacak

Howard Marks’a Göre Bitcoin Ortadan KalkacakOaktree Capital Management kurucu ortaklarından Howard Marks, Bitcoin ile ilgili kehanetlerde bulunanlar arasına katıldı. Marks’a göre Bitcoin ortadan kalkacak.

Bitcoin ile ilgili görüşler Bitcoin fiyatının artmasının ardından gündeme gelmiş, fiyatın düşmesiyle birlikte de aynı tempoda devam etmişti. Hemen hemen her hafta saygın kişilerin yorum yaptığı Bitcoin hakkında yorum yapanlar arasına Howard Marks da eklendi. CNBC’ye verdiği röportajda Bitcoin’in ortadan kalkacağını belirten Marks, Bitcoin ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bu bir yatırım değil. Bu bir ticaret. Uzun vadede, herhangi bir maddeye sahip olmayacaksınız. Kendi içsel faydalarını belirleyebildikleri için veya içsel değerini yargılayabildikleri için değil. Sadece yukarı yönde hareket ettiklerini düşündükleri için Bitcoin satın alınıyor. Çocukken buna “daha büyük aptal teorisi” diyorduk.”

Bitcoin 100.000 Dolar Olacak Görüşleri de Bulunuyor

Bitcoin ile ilgili en yaygın görüş Hollanda’da da ortaya çıkan Lale Soğanı ile benzerlik göstermesidir. Bitcoin’in bir balon olduğunu düşünen ve uzun vadede ortada olmayacağını tahmin eden birçok kişi bulunuyor. Howard Marks da bu görüşe benzer bir görüşü savunuyor. Diğer yandan Bitcoin için olumlu görüşler bildiren kişilerin sayısı da azımsanmayacak derecede fazla.

Bitcoin’in 100.000 Dolar değere ulaşacağını ve uzun vadede inanılmaz kazançlı olacağını belirten birçok profesörün olduğu görülüyor. Diğer yandan Bitcoin’in biraz daha legal düzene yaklaşması gerektiğine inanan kişiler de mevcut.

Bu görüşlerin hangisinin doğru çıkacağını şimdiden kestirmek zor. Son dönemde Bitcoin fiyatlarının iyiden iyiye düşmesi olumsuz tahminler yapanların haklı çıkma ihtimalini kuvvetlendiriyor. Ancak şimdiden net bir şey söylemenin çok da kolay olmadığı biliniyor.

Etiketler:

Yorum Yap