Nouriel Roubini’ye Göre Kripto Paralar Çöktü

Nouriel Roubini’ye Göre Kripto Paralar Çöktü2008 ekonomik krizini iki yıl önceden bilmesiyle ün yapan Dr. Nouriel Roubini, geçtiğimiz hafta katıldığı panelde kripto paralarla ilgili açıklamalarda bulundu. Roubini’ye göre kripto para artık çöktü.

Geçtiğimiz hafta Las Vegas’ta katıldığı bir konferansta açıklamalarda bulunan Dr. Nouriel Roubini, kripto paraların geleceğinin olmadığını söyledi. Bitcoin’in bir para olmadığını söyleyen Roubini, diğer kripto paraların durumunun daha da kötü olduğunu söyledi.

Roubini’ye Göre Bitcoin’in Merkezi Olmadığı Yalan

Roubini’ye göre kripto paraların ne önemli özelliklerinden biri olarak gösterilen ‘merkezsizlik’, aslında bir yalandan ibaret. Ünlü ekonomiste göre kripto para sektöründeki borsalar, platform geliştiriciler, madenciler, Blockchain içerisinde tutulan paralar ve benzerleri tamamen merkezi durumdalar.

“En büyük ilk beş maden havuzunun madencilik operasyonlarının yüzde 70’ini kontrol ettiğini” vurgulayan Roubini, bu maden havuzlarının merkezlerinin başlıca Belarus, Rusya, Çin gibi ülkelerde olduğunu ekledi.

Bitcoin 100.000 Dolar mı Olacak Yoksa Piyasadan Silinecek mi?

Bitcoin hakkında fiyatların yükseldiğinden bu yana birçok yorum yapılıyor. Birçok profesör Bitcoin’in fiyatındaki yükselmenin uzun yıllar boyunca devam edeceğini ve hatta 2018 yılı sonunda 100.000 Dolar değere ulaşacağını belirttiler.

Nouriel Roubini ise tamamen Bitcoin’in işe yaramaz bir sistem olduğuna inanıyor ve azalarak yok olacağına inanıyor. Yatırımcılar ise bu yorumlardan hangisinin doğru çıkacağını merakla bekliyorlar. Güncel değeri 7.000 Dolar civarında olan Bitcoin’in değeri hakkında yapılan yorumların büyük bir bölümünün ekonomik temellere dayanmadığına inanılıyor.

Etiketler:

Yorum Yap