2020 Seçimlerinin ABD Başkan Adayı Bitcoin Bağışı Kabul Edecek

2020 Seçimlerinin ABD Başkan Adayı Bitcoin Bağışları Kabul EdecekBitcoin etkisi siyasette de görülmeye başlandı. ABD başkan adayı Andrew Yang, Bitcoin ile kampanyasına yapılacak bağışları kabul edeceğini duyurdu.

Koinbülteni’nin haberine göre, 2020 yılı ABD başkanlık seçimleri için çalışan Demokratik Parti aday adayı Andrew Yang, kampanyasında yapılacak bağışların Bitcoin ile kabul edileceğini kamuoyuyla paylaştı. İkinci jenerasyon Çin kökenli Amerikalı Andrew Yang Bitcoin ile beraber diğer kripto para birimlerini de kabul edeceğini açıkladı.

STANDARTLARA UYAN TÜM KRİPTO PARALAR KABUL EDİLECEK

“İnsan kapitalizmi” isimli bir politikasını tüm dünyaya yaymak için çalışan Yang, insanlar için iyi olan her şeye odaklanmak istediğini belirtiyor. Yang yaptığı duyuruda temel olarak Bitcoin ve Ether kabul edeceğini belirtse de, aslında ERC20 standartlarına uyan her kripto parayı kabul etmeye hazırlanıyor. Tek sınırlama ise yapılan bağışın en az 2.500 dolar seviyesinde olması.

Yang, bu yenilikçi yaklaşımının yanı sıra yaygın şekilde kullanılan teknolojilerden de fayda sağlamayı amaçlıyor. Venmo ödemelerini kabul etmenin ötesinde, kendi kampanya etkinliklerini internet üzerinden Twitch ve Instagram TV gibi kanallar aracılığıyla da yayınlıyor.

Bağış yapma sürecinde ise birkaç prosedür mevcut. Bağış yapmak isteyen vatandaşlar oy kullanabilme kriterlerine sahip olduklarını kanıtlamaları adına bir form doldurmak zorunda. Bu formun onaylanmasının ardından kampanya yetkilileri kendisine bir kripto para adresi yolluyor ve kullanıcılar bu adrese 2.500 dolar üzerinde istedikleri kadar bağış aktarabiliyorlar.

Kripto paraların siyasete girişi yeni değil; geçtiğimiz Temmuz ayında Winklevoss ikizlerinin New York valisine bağışta bulunduğu haberi ortaya çıkmıştı. İddialara göre ikizler Gemini borsası gizlilik odaklı Zcash kripto para birimini listelemeden bir ay önce toplamda 130.000 dolarlık bağışta bulunmuş. İlk olarak bu yılın Nisan ayında ikizlerin ikisinin de ayrı ayrı 50.000 dolar yatırması ve son olarak da bu yılın Haziran ayında 30.000 dolar bağışta bulunması ile toplam 130.000 dolarlık bağış gerçekleşmiş. Bu bağışların 2011 yılından beri Vali olarak görev yapan Cuomo’nun üçüncü seçim döneminden önce yapıldığı belirtiliyor. Coumo’nun yarıştaki rakibi ise Sex and City’nin yıldızı liberal aktivist Cynthia Nixon.

Etiketler:

Yorum Yap