Bithumb Hack Saldırısının Faturası Açıklandı

Bithumb Hack Saldırısının Faturası AçıklandıGüney Kore merkezli kripto para borsası Bithumb, geçtiğimiz günlerde bir saldırıya uğramıştı. Şirket çalınan kripto paraların değerinin 19 Milyon Dolar olduğunu açıkladı.

Kripto paraların değeri arttıkça bu paralara ilgi de otomatik olarak artıyor. İlginin artması ise ne yazık ki her zaman olumlu sonuçlar doğurmuyor. Geçtiğimiz haftalarda Güney Kore merkezli kripto para borsası Bithumb, bir saldırıya maruz kalmış ve kripto paraların bir bölümü çalınmıştı. Saldırının ardından para çekme ve yatırma işlemlerini askıya alan şirketin 30 Milyon Dolar civarında kripto para çaldırdığı belirtilmişti. Birkaç gün önce saldırının rakamları açıklandı.

Bithumb, birçok haber sitesine düşen ve kendilerinin açıkladığı ilk rakamların gerçeği yansıtmadığını, toplam 19 Milyon Dolar değerinde kripto paranın çalındığını kamuoyuyla paylaştı.

Bitcoin Dışında Birçok Kripto Para Çalındı

Saldırının ardından 19 Milyon Dolar değerinde kripto para çalındığını açıklayan Bithumb, bu konuda biraz daha şeffaf davranarak çalınan kripto paraları da kamuoyuyla paylaştı. Bithumb’un yaptığı açıklamaya göre; 692 BCH, 2.016 BTC, 409.962 ELF, 2.219 ETH, 42.700 ETHOS, 1.015.090 GNT, 6.240 HSR, 50.000 KNC, 300 OMG, 420 VEN ve 5.227.490 XRP çalındı.

Zarar Karşılanacak

Bithumb, bir açıklama yaparak, şirketin tüm zararları karşılayacağı ve kullanıcıların yaşayacağı tek aksiliğin, belli bir süre varlıklarını transfer edemeyecekleri olduğunu söyledi. Borsa, para yatırma ve para çekme işlemlerinin bu süre zarfında yapılamayacağını da ekledi.

Bithumb şu anda CoinMarketCap verilerine göre, Güney Kore’nin ikinci, dünyanın ise altıncı en büyük kripto para borsası konumunda yer alıyor.

Etiketler:

Yorum Yap