Uzaya Yolladıkları Balon İle Bitcoin Üretmeyi Başardılar

uzayda bitcoin üretimiBitcoin’ün yükselişi artık uzayda sürecek. Miner One adlı Kripto madencilik şirketi, stratosfere bir balon içerisinde teçhizat yolladı ve Bitcoin üretmeyi başardı. 35.8 metreden yüksek bir rakıma ulaşan balon stratosfere ulaştı. Şirketin projedeki asıl amacı Bitcoin’e olan ilgiyi arttırmak olarak açıklandı.

Bir kripto madencilik şirketi olan Miner One, Bitcoin madenciliği için gerekli olan teçhizatı 35.8 metreden yüksek bir rakıma ulaşması için bir balon yardımıyla Stratosfere gönderdi. Şirket pazartesi günü “Space Miner One (SMO)” olarak adlandırdığı yüksek irtifa balonu ve Bitcoin madencilik ekipmanını tanıttı. Proje için belirlenen slogan ise “Bitcoin kadar yükseliş” olurken, bu slogan ile Bitcoin’in 35.000 dolar seviyesini de geçebileceğine olan inanç gösterilmiş oldu.

Bir paraşüte bağlı olan ekipmanlar, kurulan düzenekte helyumla doldurulmuş büyük lateks balonun içerisinde yer alırken, balonun patlamasından sonra sağlam bir şekilde aşağıya indirildi. Bir uygulamaya özel entegre devre, bir batarya, bir Raspberry Pi 3, bir uydu telefonu, bir GoPro Hero 5 ve metal bir hatıra Bitcoin’inden oluşan teçhizat, yerden 100 bin feet yüksekliğe geldiğinde aktive edildi. Stratosferden geçerken düşen hava basıncı, balonun 2.2 metreden 10 metreye kadar genişleyerek yerden görünebilecek kadar büyümesine neden oldu. Genişlemenin etkisiyle balon patladı ve üç bağımsız telemetri sistemi veri aktarırken paraşüt yardımıyla cihazlar yere sağlam bir şekilde indi.

Şirket CEO’su Pranas Slusnys, tüm işlemlerin yaklaşık 2.5 saat sürdüğünü belirtirken “Bitcoin üzerinde duruyoruz çünkü Bitcoin dünyanın en popüler ve kanıtlanmış kripto parası olmaya devam ediyor ve piyasalardaki düşüşlere rağmen, artan ilgiyi görüyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İleride ticari uyduları fırlatmanın bedeli aşağıya çekildikçe, Bitcoin’in atmosferden yukarı çıkması çok da zor olmayacaktır. Uzaydaki bol güneş enerjisi ve dondurucu sıcaklıklar, madencilik işlemerine büyük avantajlar sağlayacak. Bitcoin geliştiricisi Peter Todd’un geçen yıl Ağustos ayında ifade ettiği gibi, uzay madenciliğinin üçüncü faydası, yörüngede üretilen enerjiyi kullanmanın ekonomik açıdan en mantıklı yol olması. Böylelikle büyük elektrik sarfiyatları nedeniyle tartışmalı durumda olan madenciliğe bakışın değişeceği de düşünülüyor.

Space Miner One balonunda herhangi bir güneş paneli bulunmazken, stratosferdeki düşük sıcaklıklardan faydalanılıp madencilik işlemi sırasında uydu telefonunu kullanarak zemin ile iletişim sağlanabiliyor. Sistem, 2.5 saatlik görev süresi boyunca çok verimli çalışamasa da uzayda madencilik için bir kanıt olarak gösterilebilir.

Etiketler:

Yorum Yap