Bitcoin Hırsızı İzlanda Başbakanı’nın Bulunduğu Uçakla Kaçtı

bitcoin hirsizi ve server makineleriBüyük çapta bir Bitcoin hırsızlığından yargılanan Sindri Thor Stefansson adlı şahıs İzlanda’da tutulduğu hapisten kaçtı ve ülkeden çıkmayı başardı. Üstelik Sindri Thor Stefansson ülkeden kaçmak için sahte pasaportla bindiği uçakta, İzlanda Başbakanı Katrin Jakobsdottir ile birlikte seyahat etti.

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin madenciliği için kullanılan 600 adet bilgisayarın çalınması suçlaması ile Şubat ayında beraberindeki 10 kişi ile birlikte Sindri Thor Stefansson da tutuklanmıştı.

Yaklaşık 2 milyon dolar değerindeki 600 bilgisayara hala ulaşılamadı.

CEZAEVİNDEN KAÇIP HAVALİMANINA GİTTİ

Stefansson yargılaması sürerken İzlanda’nın güney bölgesinde bulunan düşük güvenlikli Sogni cezaevinde tutuluyordu.

Yerel medyanın bilgilerine göre, hırsızlık şüphelisi Stefansson cezaevinin penceresinden firar etti ve 95 km. uzaklıktaki uluslararası Kaflavik havalimanına ulaştı. Havalimanındaki kamera kayıtlarını inceleyen Emniyet güçleri Stefansson’un İsveç’e giden bir uçağa biniş yaptığını tespit etti. Stefansson’ın bindiği uçakta tesadüfen Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve diğer 4 İskandinav mevkidaşı ile buluşmak üzere İsveç’e seyahat eden İzlanda Başbakanı Katrin Jakobsdottir’in de bulunması dikkat çekti.

Gazeteye konuşan polis şefi Gunnar Schram, Stefansson’un sahte pasaport kullandığını belirterek “Bir yardımcısı vardı. Bundan eminiz” açıklamasını yaptı. İsveç polisi ise şu ana kadar herhangi bir tutuklama yapmadıklarını ancak izlandalı meslektaşlarının kendilerini konu hakkında bilgilendirdiğini ifade etti. Stefansson için uluslararası tutuklama emri çıkarıldığı da açıklandı.

Etiketler:

Yorum Yap