Petro’nun Popülerliği Trump’ın Yasağından Sonra Arttı

petro venezuela para birimiVenezuela geçtiğimiz yıl petrol destekli bir kripto para çıkaracağını duyurmuştu. Çalışmalar tamamlandı ve Petro yeni bir kripto para olarak hayatımıza giriş yaptı. ABD Başkanı Donald Trump ise Petro’nun yasaklandığını birkaç hafta önce duyurdu. Bu yasağın ardından Petro’ya yatırım yapan kişilerin sayısı 2 kat arttı.

Kripto para dünyasındaki geleceği gören ülkelerden biri geçtiğimiz aylarda Venezuela olmuştu. Petro adında bir kripto para çıkaran Venezuela, bu şekilde ekonomik bir güce sahip olmayı hedefledi. ABD Başkanı Donald Trump ise bu süreçte Petro’nun ücretsiz reklamını yapmakla uğraşıyordu.

ABD Vatandaşlarının Petro ve Petro Gold Alması Yasak

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz haftalarda Petro hakkında açıklamalar yapmıştı. Trump’ın açıklamalarından önce çoğu kişi tarafından bilinmeyen Petro, bu açıklamaların ardından biraz daha popüler olmayı başardı. Trump ise Petro ve Petro Gold kripto paralarını ABD vatandaşlarının alamayacağını belirtti.

Daniel Pena Petro’dan Umutlu

Venezuela’da Blokchain sorumlusu olarak görev yapan Daniel Pena, Petro’nun ülkenin borçlarını kapatacağını umut ediyor. Petro’nun önümüzdeki 3 ay içinde etkisini hissettireceğine inanan Pena, Donald Trump’a da teşekkür etti. Trump’ın Petro’nun ücretsiz tanıtımını yaptığını düşünen Pena, şu ifadeleri kullandı:

“Eğer ABD Başkanı Donald Trump bu parayla ilgilenmeye başladıysa, Petro’nun ileriki zamanlarda konumunu hayal edin. ABD Başkanı’nın bile tepkisini çekebildiysek, bu doğru yolda olduğumuz anlamına geliyor. Petro’nun etkisi üç ila altı ay içinde hissedilecek. Daha hızlı ilerleyeceğiz. Venezuella’nın gelişmesini istemeyen hükumetler, ekonomimizi hızla yeniden düzenleyeceğimizi bildiklerinden, Hükumetimize saldırıyorlar. Ama ekonominin büyümesini durdurmayacaklar, biliyorlar.”

Petro’nun İşe Yaramayacağını Savunanların Sayısı Daha Fazla

Venezuela ekonomisini canlandırmak için ortaya çıkartılan Petro’nun bu amacına ulaşamayacağını savunan birçok görüş de bulunuyor. Halen yabancı yatırımcıların ilgisini çekemeyen Petro’nun akıbeti, Daniel Pena’nın da dediği gibi 3 ila 6 ay içinde belli olacak.

Etiketler:

Yorum Yap