Dünyanın En Büyüğünden Çarpıcı Bitcoin Yorumu

BlackRock binasiBlackRock adlı dünyanın en büyük varlık yönetim şirketinin Global Yatırım Strateji Direktörü olan Richard Turnill, Bitcoin’e dair çarpıcı bir yorum getirdi. Turnill, kripto paralara yatırım yapanların tüm varlıklarını kaybetmeyi göze almalarını ve bunu hazmetmeye hazır olmalarını istedi.

Habertürk’ün haberine göre Turnill, her hafta yayınladığı haftalık raporların bu haftaki bölümünde bitcoin ve benzeri kripto paralara değinerek ilginç ifadeler kullandı.

Yatırımcılara, her şeylerini kaybetmeyi göze alarak bu tip ürünlere yatırım yapmalarının tavsiyesinde bulunan Turnill, “Piyasalar olgunlaştıkça kripto paraların da gelecekte daha yaygın bir şekilde kullanılabileceğini görüyoruz. Ancak şimdilik sadece, olası tüm kayıpları hazmedebilecekler değerlendirmeli” dedi.

Kripto paralardaki değişkenlik, parçalanmış pazar yapısı ve güven eksikliğine dikkati çeken Turnill, “Bunları ana akım yatırım stratejilerinin bir parçası olarak görmüyoruz” ifadesini kullandı.

En yaygın kullanılan kripto para birimi olan Bitcoin, geçtiğimiz yılın sonlarında yüzde 2 bin yükselişle 20 bin dolar sınırına kadar ulaşmış, ancak yeni yılın başlarından itibaren düşüşe geçerek senenin ilk iki ayında 8 bin doların altına kadar düşmüştü. Sadece 1 ayda yarıya yarıya değer kaybeden Bitcoin şu sıralar 10 bin dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Etiketler:

Yorum Yap