Kripto Para Madenciliğinden Çıkan Isıdan Sebze Üretilmeye Başlandı

Kripto Para Madenciliğinden Çıkan Isıdan Sebze Üretilmeye BaşlandıKripto para madenciliğinin çok maliyetli olduğu ve dışarı fazla ısı verdiği biliniyor. Bu ısıyı değerlendirmeyi planlayan Kanadalı girişimci Bruce Hardy, çıkan ısıdan sebze ve balık üretmeye başladı.

Bruce Hardy 30 adet madencilik tesisi işletiyor. Çıkan ısıyı değerlendirmek isteyen Bruce Hardy’nin aklına seracılık gelmiş ve bu ısıyı sebze üretiminde kullanmaya başlamış. Sebze yanında balık üretiminin de bu sayede olabileceğini dile getiren Hardy, bu konuda da çalışmalar yapıyor.

Bruce Hardy’nin aklına bu fikir tabii ki biranda gelmemiş. Yaklaşık 2 yıldır Bitcoin madenciliği yapan Hardy, makinelerin soğuması için kelimenin tam anlamıyla paraları saçmış. Daha sonrasında bu ısının kullanılabileceğini ve insanlık için yararlı olabileceğini fark etmiş.

Manitoba’da yaşayan Hardy’nin bu projesi belediye meclisi başkanı Dwayne Clark tarafından da destekleniyor. İnsanlık için olumlu bir hamle olduğunu belirten Dwayne Clark, bu girişimin yerel halk için olumlu olacağını dile getirdi.

Hardy ise bu girişiminin birçok kişi tarafından takdir edildiğini ve birçok ülkenin girişimi hakkında bilgi aldığını belirtti. Özellikle Çinli ve Avustralyalı araştırmacıların yakından ilgilendiklerini söyledi. Ayrıca Hardy’e göre projenin ilerlemesi için önünden epey bir süre var. Henüz emekleme döneminde olduğunu düşündüğü projesinin amacına ulaşması durumunda çok ses getireceğini tahmin ediyor.

Manitoba hakkında da konuşan Hardy, buranın kripto para madenciliği için harika bir yer olduğunu belirtti. Ucuz ve bol hidroelektrik ile dikkat çeken Manitoba’nın kripto para dünyasında ilerleyen günlerde de gündemi meşgul edeceği tahmin ediliyor. Özellikle Çin’deki belirsiz durum sebebiyle birçok kripto para madencisinin soluğu Manitoba’da alması bekleniyor.

Sonuç olarak Hardy’nin projesi tutarsa ki tutmaması için hiçbir sebep göze çarpmıyor, kripto para dünyasının yanında insanlığı da etkileyecek bir hamle olacak. Bakalım ilerleyen günler neler getirecek?

Etiketler:

Yorum Yap