Ünlü Yatırımcı Peter Thiel’den Büyük Bitcoin Kumarı

peter thiel ile paypal ve bitcoin logolarıWall Street Journal, ünlü Silikon Vadisi yatırımcısı ve girişimcisi Peter Thiel’in kendi kurduğu fon olan ve girişim sermayesi fonu olarak adlandırılan Foundurers Fund’un yüz milyonlarca dolarlık Bitcoin satın aldığı iddia ediliyor. Peter Thiel’in Bitcoin’i “altın” ile kıyasladığı Ekim ayında manşetlerde yer almıştı.

THİEL’DEN BİTCOİN’E “ALTIN” BENZETMESİ

Aynı zaman Paypal’ın da kurucu ortağı olan Thiel, Ekim ayında verdiği bir röportajda Bitcoin’in hafife alındığını ve büyük potansiyelinin insanlar tarafından görülemediğini belirtmişti.

CNBC’nin haberine göre Foundurers Fund ile Thiel’in Bitcoin’e 2017 yılının ortalarında 15 ile 20 milyon dolarlık bir yatırım yaptığı söyleniyor. Bitcoin’in fiyatı 2017 ortalarından bugüne kadar, on kat daha fazla büyüdü ve girişim şirketinin sahip olduğu değeri de arttırdı.

Bitcoin’i bir yatırım aracı olarak gören Thiel, ekim ayındaki röportajda şu noktaların altını çizmişti. “Bitcoin parayı saklamanın yeni bir formu, aynı altın gibi, onu harcamalarınızda kullanmanıza gerek yok, alın ve saklayın”.

CoinDesk‘e göre Bitcoin’in fiyatı yıl içerisinde 14.892 dolara yükseldi. Aralık ayına geldiğimizde ise neredeyse 20.000 dolar sınırına yaklaştı. Buna ek olarak Bitcoin, bir yıldan az bir sürede yüzde 1,500 değer kazandı.

Peter Thiel’in Bitcoin satın aldığı haberi çıktıktan sonra bu haberle birlikte Bitcoin, yüzde 12 gibi bir yükselme yaşadı. Geçtiğimiz salı gününe 13 bin dolar civarı başlayan Bitcoin, gün içerisinde yaklaşık olarak 15 bin dolara kadar yükseldiği de gözlemlendi.

Etiketler:

Yorum Yap