Bitcoin’deki Düşüşün Sebepleri

Bitcoin’deki Düşüşün Sebepleri2017 yılını kusursuz bir şekilde geçiren Bitcoin, Aralık ayının son döneminde ciddi bir düşüş yaşadı. Değeri $20.000 seviyelerine gelen Bitcoin birkaç gün içinde yaklaşık $9.000 değer kaybetti. Uzmanlar ise bu düşüşü beklenmedik yükselişe bağlıyor.

2016 yılının Nisan sayında Bitcoin değeri yaklaşık 200 Dolar’dı. Herkes, bir yerlerde bu değerin artacağını belirtiyordu ancak beklentileri de aşan bir artış yaşandı. Son haftalarda 90.000 TL civarını gören Bitcoin, birkaç gün içerisinde tekrar 60.000 TL civarına düştü. Uzmanların büyük bir bölümü bu düşüşün sebebini geçmişteki anormal yükselişe bağlıyor. Birçok uzman geçmişteki yükselişin de beklenmedik bir şekilde gerçekleştiği belirtiliyor.

Soyut bir şekilde açıklanan bu düşüşün aslında somut sebepleri de bulunuyor. Birçok açıklamadan etkilenen ve bu sebeple inanılmaz derecede dalgalanma yaşayan Bitcoin hakkındaki son açıklama Avrupa Birliği Komisyon Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis’ten gelmişti. Bitcoin’i tehlikeli bulduğunu ifade eden Dombrovskis’in bu açıklamasından sonra Bitcoin’deki düşüş başlamıştı.

Bitcoin’in bünyesinde yer alan ama daha sonrasında Bitcoin Cash’e katılan Roger Ver de bir başka açıklama yaparak Bitcoin’deki düşüşü tetiklemişti. Bitcoin’in altyapı sorunlarından bahseden Ver, riskli bir yöntem olduğunu belirtmişti. Bu iki açıklamanın yatırımcıları tedirgin ettiği ve bu sebeple eldeki Bitcoinlerin çıkarılmaya başlandığı dile getiriliyor. Kısacası; Bitcoin’deki düşüşün temel sebebi bu açıklamalarda etkilenen yatırımcıların korkması ve tedirgin olması.

Bitcoin’deki Düşüş Devam Edecek mi?

Konu Bitcoin olduğunda keskin yorumlar yapmak, bu yorumları yapan kişinin suratında patlayabiliyor. Ancak piyasadaki kripto para uzmanlarına göz atıldığında Bitcoin’deki düşüşün devam etmeyeceği sonucuna ulaşılabilir. Bu buhrandan sonra tekrar yükselişe geçmesi beklenen Bitcoin’in kısa sürede eski temposuna ulaşması bekleniyor.

Bitcoin dışında değer kaybeden birçok kripto para birimi de bulunuyor. Litecoin kurucusu Charlie Lee’nin elinde LTC’leri çıkarması, Litecoin fiyatını etkileyen ilk unsur olmuştu. Bunun dışında Dash, Monero ve daha birçok kripto para birimi değer kaybetti. Bunlar arasında Bitcoin Cash ise haftayı kazançlı geçiren kripto para oldu.

Etiketler:

Yorum Yap