ABD’deki Baskı Sonrası Borsalarda Hareketlilik Yaşanıyor

ABD borsalarıABD’deki baskı sonrası borsalarda hareketlilik yaşanıyor. Düzenleyici baskının ardından birçok yatırımcı kripto para borsalarındaki varlıklarını kişisel cüzdanlarına çekiyor.

Kripto paralarla ilgili düzenlemeleri gündeme alan ülkelerden ABD’de son dönemde düzenleyici bir baskı söz konusu. Bu düzenleyici baskının gündeme gelmesi kripto para fiyatlarında astronomik bir değişime sebep olmadı. Öte yandan kripto para borsalarından birçok varlık kişisel cüzdanlara çekildi.

Kısa Sürede 100 Milyon Doların Üzerinde Çıkış Oldu

On-chain analisti Maartunn, Salı günü erken saatlerde Bitcoin üzerinden büyük bir hareketlilik olduğunu bildirdi. Kripto veri platformu CryptoQuant verilerine göre bir açıklama yapan analist analist, yaklaşık 1 saat gibi oldukça kısa süre içinde kripto para borsalarından 115.2 milyon dolar değerinde 5 bin 136 BTC’nin çıktığına dikkat çekti.

Bir diğer kripto veri platformu Glassnode’un sağladığı verilere göre geçen hafta kripto para borsalarına 4 milyar dolar değerinde BTC girdiğini, 4 milyar dolar değerinde BTC çıktığını gösteriyor. Geçen haftada borsalardan net yaklaşık 17.8 milyon dolarlık çıkış oldu. Maartunn’un işaret ettiği CryptoQuant verileri bu hafta borsadan oldukça yüksek miktarda BTC‘nin çıktığının görüleceği yönünde olsa da bu eğilim Bitcoin fiyatındaki hareketliliğe göre değişebilir.

FTX İflası Sonrası Borsalardaki Varlıklar Kişisel Cüzdanlara Çekiliyor

Kripto para sektöründe yaşanan skandalların ardından borsalara güven azalmıştı. Varlıklarını güvenilir borsalarda tuttuğuna inanan yatırımcılar dahi, birçok şirketin aslında sandıkları kadar güvenilir olmadığını düşünmeye başlamıştı. FTX’in iflası sonrasında bu durum biraz daha hız kazanmıştı.

FTX’in iflasından bu yana birçok yatırımcının kripto para borsalarındaki varlıkları kişisel cüzdanına çektiği biliniyor. ABD’deki yasal düzenleme baskısının da artmasıyla kişisel cüzdanlara çekilen miktarın arttığı gözlemleniyor. Öte yandan kripto para borsaların yeniden güven sağlaması, ABD’deki yasal baskıya rağmen yenide borsalara dönüşü beraberinde getirebilir. Ancak borsaların üzerindeki sis bulutu tam anlamıyla dağılmadan varlıkların kişisel cüzdanlarda saklanmasının daha doğru olacağı düşünülüyor.

Önümüzdeki günlerde kripto para borsalarıyla ilgili yeni gelişmelerin yaşanabileceği ve kişisel cüzdanların daha da popüler olmaya başlayacağı tahmin ediliyor.

Etiketler:

Yorum Yap