Binance FTX’i Satın Alıyor mu?

Binance FTX’i Satın Alıyor mu?Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, rakiplerinden FTX’i satın alacağına dair dedikodular artıyor. İki taraf arasında satın alma amacıyla bir iyi niyet mektubu imzalandığı açıklandı. Öte yandan son açıklamalar satın alma işleminden vazgeçildiği yönünde.

Bir süredir kripto para piyasasında sular durulmuş ve yükseliş trendine geçilmişti. Birkaç haftalık yükseliş trendinin ardından FTX’in sorun yaşaması trendi tersine çevirmişti. Nakit sorunu yaşadığı belirtilen FTX’te çekim yapılmasına izin verilmedi ve kullanıcılar da bu süreçte mağdur oldu. Bu olayların ardından Binance kurucusu Changpeng Zhao önce FTX’i satın almak istediklerini açıkladı. Sonra satın alma işleminden vazgeçtiklerini duyurdu.

FTX Binance’den Yardım İstedi

Changpeng Zhao, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, FTX’in bugün Binance’ten yardım istediğini belirtti.

FTX’in nakit sorunu yaşadığına işaret eden Zhao, “Kullanıcıları korumak adına, FTX.com’u tamamen satın almak ve likidite sorununu gidermeye yardımcı olmak amacıyla bağlayıcı olmayan bir niyet mektubu imzaladık.” ifadesini kullandı. Binance’in rakibi FTX’in Üst Yöneticisi Sam Bankman-Fried de gelişmeyi doğrulayarak, “Binance ile FTX.com için stratejik bir işlem üzerinde anlaşmaya vardık.” dedi.

Binance ile FTX arasında sorunların yaşandığına dair basında bazı haberlerin çıktığına işaret eden Bankman-Fried, “Binance, düzenleyicilerle sektör arasındaki ilişkileri geliştirmeye çalışırken, daha merkezi olmayan küresel bir ekonomiye bağlı olduklarını defalarca gösterdi.” yorumunda bulundu. Her iki taraf da anlaşmanın detaylarını paylaşmadı.

Süreç Binance’ın FTT’leri Satmasıyla Başladı

FTX’teki ve kripto para piyasasındaki sorun geçtiğimiz günlerde Binance’ın FTX’e ait FTT’leri satacağını duyurmasıyla başladı. Zhao, 6 Kasım’da yaptığı açıklamada, FTX’e ait FTT adlı tokenları yaptıkları son değerlendirmeler neticesinde satma kararı aldıklarını duyurmuştu.

Açıklamanın ardından, FTT kripto para borsalarında yüzde 40’a yakın değer kaybederek 15 dolara kadar gerilemişti. FTT’nin değer kaybı piyasada domino etkisi yarattı ve neredeyse birçok kripto paranın değerinde düşüş gözlemlendi.

Satın alma duyurusu yapıldıktan sonra piyasa durulsa da geçtiğimiz saatlerde satın alma işleminden vazgeçildiği belirtildi. Açıklamada “başlangıçta umudumuz, FTX müşterilerine likidite sağlamada destek olabilmekti, ancak sorunlar bizim kontrolümüzün veya yardım etme kabiliyetimizin ötesinde.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Etiketler:

Yorum Yap