Binance Rusya’da Sınırlı Hizmet Vereceğini Duyurdu

Binance Rusya’da Sınırlı Hizmet Vereceğini DuyurduDünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance, Rusya’da sınırlı hizmet vereceğini duyurdu. Kripto varlıkları 10.000 avroyu aşan yatırımcıların hesapları bu kararın ardından sınırlandırılacak.

Binance 21 Nisan tarihinde resmi web sitesinden yaptığı açıklamada, AB’nin Rusya’ya karşı oluşturduğu 5. yaptırım paketi kapsamında kripto varlıkları 10.000 avroyu aşan kullanıcıların hizmetlerinin sınırlandırılacağını belirtti.

Nisan ayının başlarında Binance, Rusların yurtdışına para taşımalarına izin vermemek için kripto cüzdanlarına ve bankalara yaptırım uygulamıştı. Binance’in yaptığı açıklamada, hesabında 10.000 avrodan fazla para bulunan kullanıcıların işlemlerini kapatması için 90 gün süre verildiği belirtildi.

Diğer Borsaların da Benzer Adımlar Atması Bekleniyor

Binance, diğer borsaları da aldığı kararı desteklemeye ve benzer kararlar almaya davet etti. Bu kararların masum vatandaşları da etkilediğinin farkında olduklarını belirten Binance, buna rağmen kararlara öncülük edilmesi gerektiğini dile getirdi. Binace’nin konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

“Bu önlemler normal Rus vatandaşlarını etkilese dahi, yaptırımların uygulamasında öncülük etmeliyiz. Diğer tüm büyük borsaların aynı kuralları uygulaması gerektiğine inanıyoruz.”

Rusya’da birçok vatandaş tasarruflarını koruyabilmek ve yurt dışına para transferi yapmak için kripto paraları tercih ediyordu. Binance’nin aldığı bu karar sonrasında Rus vatandaşları diğer kripto para borsalarına geçiş yapacak. Diğer borsaların da benzer bir karar alması durumunda ise Rus vatandaşları, savaş bitene kadar kripto paralarla vedalaşmak durumunda veya düşük limitlerle kripto paraları kullanmak zorunda kalacak.

Kısıtlama getirilen hesaplarda şu an için hiçbir işlem yapılamadığı belirtildi. Para transferi, alım-satım işlemelerine kapatılan bu hesaplardan sadece para çekme işlemi yapılıyor ve çekim işleminin ardından hesaplar kapatılıyor.

Rusya’nın Dışarı Para Çıkarmaması İçin Tedbirler Alındı

Geçtiğimiz hafta ulusal finansal istikrar raporunu paylaşan IMF, Rusya’nın yurt dışına para taşıyamaması için hem ABD hem de Birleşik Krallık regülatörlerinin kripto para şirketleri de dahil olmak üzere tüm işlemleri daha dikkatli takip etmelerini söylemişti.

Etiketler:

Yorum Yap