LinkedIn’de Kripto Para ile İlgili Gönderiler %395 Arttı

Linkedin’de Kripto Para ile İlgili Gönderiler %395 ArttıProfesyoneller için sosyal ağ şeklinde bilinen LinkedIn’de kripto para ile ilgili gönderiler %395 arttı. Bu artış, profesyonellerin birçoğunun kripto paralara yöneldiğini gözler önüne seriyor.

Kripto paralar her geçen gün popüler oluyor ve dünyanın dört bir yanında ilgi görüyor. Birkaç aydır piyasa yatırımcılarını memnun etmese de geçtiğimiz yıl kripto para sektörü için oldukça iyi geçti. Profesyoneller için sosyal ağ şeklinde bilinen LinkedIn’de de kripto paralarla ilgili gönderilerin arttığı belirtildi.

Kripto Para Yeteneklerine Yönelik Talep Arttı

LinkedIn, geçtiğimiz günlerde paylaştığı makalede kripto paralarla ilgili gönderilerin arttığını belirtti. Bitcoin, Blockchain ve Ethereum gibi terimleri içeren gönderilerin 2021 yılında 2020 yılına göre %395 oranında arttığı belirtildi. Teknoloji sektörüyle bir karşılaştırma yapıldığında, daha geniş teknoloji alanı aynı dönemde listelemelerde %98’lik bir artış gördü. LinkedIn News tarafından kaleme alınan bir içerikte şu ifadelere yer verildi:

“Kripto iş ilanlarının çoğu yazılım ve finans alanındayken, diğer endüstriler de kripto yeteneklerine yönelik talepte bir artış görüyor. Bunlar arasında muhasebe ve danışmanlık gibi profesyonel hizmetler ile personel ve bilgisayar donanımı sektörleri yer alıyor.”

Kripto Para Sektöründe Çalışanların Sayısı Artıyor

LinkedIn’de paylaşılan makaleye göre sadece kripto parayla ilgili aramalarda artış yaşanmadı. Kripto para sektöründe çalışan sayısında da artış yaşandığı belirtildi.

Kripto varlık alanında faaliyet gösteren 27 şirket ile yapılan bir anket, geçen yıl personel sayısında 8.400’den fazla artış olduğunu ve ankete katılan her şirket için ortalama 300’den fazla kişi olduğunu ortaya koydu. Tahmin edilebileceği gibi, borsalar ve yatırım odaklı şirketler bu grubun başında geliyordu. Önümüzdeki dönemde sayının daha da artacağı tahmin ediliyor.

Türkiye’de ise kripto para varlıklarla ilgili bir yasa gündemde. Eğer yasa yatırımcıyı ve bu alanda hizmet veren şirketleri memnun etmezse Türkiye, birçok konuda olduğu gibi dünyada gelişen bir sektörün tersi yönünde hareket etmeye çalışacak. Bunun sonuçlarının sektöre nasıl yansıyacağını ise zaman gösterecek.

Etiketler:

Yorum Yap