Kripto Para Sektörü Hack Saldırılarından 9.8 Milyar$ Kaybetti

Çinli SlowMist siber güvenlik şirketiKripto para sektörü hack saldırılarından 9.8 milyar dolar kaybetti. Çinli SlowMist siber güvenlik şirketinin araştırmasına göre hack saldırıları sektörün gelişmesinde büyük kayba yol açtı.

Kripto para sektörünün en büyük sorunlarından biri hack saldırıları. Neredeyse her ay büyük bir saldırı sonucunda birtakım borsalardan kripto paralar çalınıyor. Çinli siber güvenlik şirketi SlowMist de kripto para sektörünün bu saldırılardan aldığı zarar konusunda bir araştırma yaptı. Bu araştırmaya göre sektör, hack saldırılarından tam 9.8 milyar dolar kaybetti.

Çalınan Paranın %73’ü DeFİ Protokollerinden Geliyor

Çinli siber güvenlik şirketi SlowMist yıllık raporda küresel kayıpların 9,8 milyar doları aştığı ifade edildi. Kripto saldırılarının büyük bir bölümünün merkezsiz finanstan (DeFi) geldiğini belirten firma, kripto saldırılarından çalınan tüm paranın neredeyse %73’ünün çeşitli DeFi protokollerinde yaşandığını belirtti. Bu tutar yaklaşık 7 milyar dolara denk geliyor.

Bu yıl kripto para alanında 231 hack saldırısı ve güvenlik ihlali meydana geldiği belirtilirken bunların 171’inin DeFi protokollerinde yaşandığı aktarıldı. 2021 yılı kurumlar sektöre girmeye başladığından, ana akımda kripto benimsenme yılı oldu. Bununla birlikte ilgi ve benimsemedeki artış, kripto endüstrisindeki güvenlik ihlallerinin ve hacklerin sayısında da artışa yol açtı.

Endüstrinin en çok saldırıya uğrayan sektörü olan DeFi endüstrisi, anonim doğası nedeniyle birçok sorunu gündeme getirdi. Kriptodaki en büyük soygunlardan bazıları, bilgisayar korsanının sistemlerden para aklamasının neredeyse imkansız hale geldiği blok zincirinin merkezsiz doğası nedeniyle nihayetinde iade edildi. Bu saldırılardan biri, bilgisayar korsanlarının 600 milyon dolardan fazla değere sahip varlıkları ele geçirmeyi başardığı PolyNetwork saldırısıydı.

Sektör Büyüdükçe Saldırılar Artıyor

Kripto para sektörüyle ilgili en büyük sorunlardan hack saldırıları, sektörün büyümesiyle doğru orantılı. Her yıl benzer sayıda hack saldırıları görsek de bu saldırıların verdiği hasar yıldan yıla daha büyük olabiliyor. Zaman zaman Türkiye’deki borsaların da hack saldırılarına konu olduğu biliniyor. Özellikle kişisel verilen çaldırılması, Türkiye’deki borsalarda son dönemin en popüler konusu.

Kripto para sektöründeki hack saldırılarının 2022 yılında da aynı şekilde devam etmesi bekleniyor. Şirketlerin nasıl önlemler alacağı ise zararın boyutunda belirleyici olacak.

Etiketler:

Yorum Yap