AMC Kripto Varlıklarla Ödeme Dönemini Başlattı

AMC Kripto Varlıklarla Ödeme Dönemini BaşlattıDünyanın en büyük sinema şirketlerinden AMC Entertainment kripto varlıklarla ödeme dönemini başlattı. AMC, başlangıç itibarıyla Bitcoin, Litecoin, Ethereum ve Bitcoin Cash’le ödeme kabul edeceğini açıkladı.

Kripto paraların gündelik hayatta kullanılmaya başlanması, sektörün büyümesini aynı oranda olumlu şekilde etkiliyor. Birçok şirketin kripto paralarla ödeme kabul etmeye başladığı biliniyor.

Kripto para kullanan şirketler arasına en büyük sinema şirketlerinden AMC eklendi. AMC CEO’su Adam Aron, 12 Kasım Cuma itibarıyla kripto paraları kabul etmeye başladıklarını açıkladı.

Başlangıçta 4 Kripto Para Kabul Edilecek

AMC Entertainment ilk olarak 4 farklı kripto varlığı destekleyecek. Yapılan açıklamada öncelikle Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash desteklenmiş olacak. Müşteriler bu 4 kripto para birimiyle online sistemler üzerinden alışveriş yapabilecek. İnternet üzerinden bilet alımlarını daha kolay hale getirecek olan uygulamadan müşteriler oldukça memnun.

Müjdeyi şirketin CEO’su Adam Aron, resmi Twitter hesabından verdi. Çok merak edilen Dogecoin hakkında ise paylaşımında bahsetti. Aron, bir sonraki dönemde kabul edilecek para biriminin DOGE olacağını söyledi.

AMC şirketi bir diğer meme coin olan Shiba Inu’yu da ekleyeceğini doğruladı. Hatta Shiba Inu’nun eklenmesi için yapılan ankette 150 bin kullanıcı olumlu yönde oy kullanmıştı.

Türkiye’de Büyük Şirketler Kripto Parala Mesafeli

Kripto para kullanımı konusunda önemli bir noktada bulunan Türkiye’de şirketlerin kripto paralara bakışı halen çok olumlu değil. Birkaç bilişim ve otomotiv şirketi dışında kripto paralarla ödeme kabul edilmiyor. Son dönemde yayıncılık ve benzeri alanlarda da kripto paralar kabul edilse de halen kripto paraların hayata entegrasyonu yeterli bir konumda değil.

AMC’nin attığı önemli adımı ABD’de farklı şirketlerin atması bekleniyor. Türkiye’de yer alan sinema şirketlerinin de kripto paralar konusunda araştırmalar yaptığı biliniyor. Önümüzdeki yıllarda kripto paraların Türkiye’de de daha fazla şirket tarafından tercih edileceği tahmin ediliyor.

Kripto paraların daha fazla şirket tarafından kullanılması, Türkiye’de sektörün gelişimine de büyük katkı sağlayacak. Böylece kripto paralar hakkında bir fikri olmayan kişiler dahi sektör hakkında birtakım araştırmalar yapmak durumunda kalacak.

Etiketler:

Yorum Yap