Cem Yılmaz NFT Dünyasına Adım Attı

Cem Yılmaz NFT Dünyasına Adım AttıBaşarılı komedyen Cem Yılmaz, NFT dünyasına adım attı. Eserleri OpenSea’de sergilenen Yılmaz’ın çizimlerine 5 ETH teklif aldığı belirtildi.

Ünlü isimlerin NFT çılgınlığına dahil olduğu biliniyor. Türkiye’de ise halen kripto para sektörüne ve NFTlere çekimser kalınıyordu. Geçtiğimiz günlerde Cem Yılmaz, bu alana adım atanlardan biri oldu. Yaptığı çizimleri imzalayarak satacak olan Cem Yılmaz’ın çizimlerine ilgi de büyük.

Açık Arttırma Başladı

Twitter hesabından açıklama yapan Cem Yılmaz, NFT dünyasına adım attı. Cem Yılmaz’ın oluşturduğu NFT’ler, OpenSea isimli bir platformda sergileniyor. WebTekno’da yer alan habere göre Yılmaz’ın çizimlerine verilen en yüksek teklif, tam 5 Ethereum. Ethereum’un bugünkü fiyatıyla bu teklif, 17 bin 700 dolar ediyor. Diğer NFT’ler içinse 2 Ethereum (7.080 dolar) verilmiş durumda. Bir süre açık artırmada kalacak NFT’ler, açık artırma sonunda en yüksek fiyatı veren kullanıcıya satılmış olacak.

Cem Yılmaz’ın adım attığı NFT dünyasına önümüzdeki dönemlerde farklı isimlerin de girmesi bekleniyor.

NFT Nedir?

NFT (non-fungible token), benzersiz bir dijital öğeyi temsil edebilen ve bu nedenle birbirinin yerine geçemeyen, blok zinciri adı verilen dijital defterdeki bir veri birimidir. NFT’ler sanat, ses, video, video oyunlarındaki öğeler ve diğer yaratıcı çalışma biçimlerine benzer dijital dosyaları temsil edebilir. Bu dijital dosyaların kendileri sonsuz bir şekilde yeniden kopyalanabilirken, onları temsil eden NFT’ler ise temel blok zincirlerinde izlenir ve alıcılara sahiplik kanıtı sağlarlar. Ethereum, Bitcoin Cash ve Flow gibi blok zincirlerinin her birinin NFT kullanımlarını tanımlamak için kendi jeton standartları vardır.

NFT’ler, dijital sanat, video oyunu öğeleri ve müzik dosyaları gibi dijital kreasyonları metalaştırmak için kullanılabilir. Ancak, orijinal dosyanın herhangi bir kopyasına erişim, jetonun sahibiyle sınırlı değildir. İlk NFT’ler Ethereum tabanlı olup ve 2015 yılı civarında ortaya çıktı. Daha önce kripto para birimleri üzerine spekülasyon yapan aynı yatırımcılar, büyük ölçüde artan hacimlerde NFT’leri alıp satmaya başladıkça, NFT’ler için pazara olan ilginin artması spekülasyonun artmasına neden oldu.

NFT’ler çoğunlukla, hisse ispatı blok zincirinden daha fazla enerji tüketen emek ispatı blok zincirinde çalışıyor.

Etiketler:

Yorum Yap