Kripto Para Sektörü İçin Haziran Ayı Nasıl Geçti?

Kripto Para Sektörü İçin Haziran AyıSon yılların en hareketli aylarından biri olan Haziran ayında kripto paraların fiyatlarında bir hayli dalgalanma yaşandı. Özellikle Bitcoin özelinde inişler çıkışlar birçok yatırımcının sorun yaşamasına sebep oldu.

Haziran ayında en büyük kripto paranın fiyatı 28.000 dolar ile 41.200 dolar arasında değişti. Bu ay, haberler açısından oldukça zengindi, bu nedenle piyasada yüksek oynaklık vardı. Volatilitenin ana nedeni hiç şüphesiz Çinli yetkililerin yasaklarıydı: Çin’in en büyük dört eyaletinde artık kripto para birimi kullanılamaz durumda.

Bitcoin’in %58’i Çin’de Çıkarılmıştı

Haziran 2021’e kadar Bitcoin’in yaklaşık % 58’i Çin’de çıkarıldı. Ancak, yasakların getirilmesinden sonra, bu gösterge ve ağın genel hash oranı azaldı. Çin’de yaklaşan yasaklarla ilgili haberler 10 Haziran’dan sonra ortaya çıkmaya başladı ve ilk başta piyasa bunlara sert tepki gösterdi. Ancak birkaç benzer haberden sonra, ana kripto para fiyatı sonunda güçlü oynaklığa yenik düşmedi ve mevcut konumunu korumayı başardı.

Bitcoin’in Haziran ayı içinde fiyatı 28.000 dolar ile 41.200 dolar arasında değişti. Çin’deki haberlerin hangi noktaya döneceği, gelecek aylarda sektör açısından belirleyici olacak. Öte yandan şu anki görüntü çok da olumlu değil.

ABD Devreye Girebilir

Çin’deki yasakların artarak devam etme ihtimali gündemde. Böyle bir durumda ABD devreye girebilir. Bildiğimiz gibi Amerika her şeyde birinci olmayı seviyor. Bununla birlikte, Bitcoin’in % 58’inden fazlasının Çin’de çıkarılmış olması, ABD makamlarını biraz endişelendirdi. Ancak şimdi, kripto para birimleri ve üretimi konusunda ülkedeki durumun istikrarsız olduğu, Amerika’nın oyuna girmesi için en uygun an. Kendi topraklarında madenciliğin kurulması için tercihli koşullar sağlayabilir, düşük oranlarda kredi verebilirler.

ABD’nin devreye girdiği senaryoda kripto para sektörünün önünün açık olacağı tahmin ediliyor. Ancak bu gerçekleşmezse Temmuz ayının da kripto para sektörü ve yatırımcıları için karmaşık geçebileceği tahmin ediliyor. Önümüzdeki günlerin yine kripto para sektörü için hareketli geçmesi bekleniyor.

Etiketler:

Yorum Yap