Michael Jordan’dan NFT Şirketine Yatırım

Michael Jordan’dan NFT Şirketine YatırımNBA Top Shot’ın geliştiricisi Dapper Labs, 305 milyon dolar fon topladı. Yatırım yapanlar arasında NBA’in efsane isimlerinden Michael Jordan da bulunuyordu.

Dapper Labs, NBA Top Shot platformunu büyütmek için topladığı fonlarla birlikte toplam varlığını 2.6 milyar dolara çıkardı. Yapılan son yatırım turuyla birlikte şirketin topladığı sermaye 357 milyon dolara ulaştı. The Seatle Times haberinde, Dapper Labs’e yatırım yapanlar arasında; Michael Jordan, Kevin Durant, Kyle Lowry, Klay Thompson, Spencer Dinwiddie, 2 Chainz, eski ve mevcut NFL ve MLB oyuncuları olduğu belirtildi.

İş Alanını Genişletmek İçin Yatırımlar Önemli

Dapper, blockchain ve NFT tabanlı ürünlerle yeni iş alanlarına genişlemek istediğini belirtiyor. Bunun için aldıkları yatırımın onlara yardımcı olabileceğine inanıyor.

Dapper Labs CEO’su Roham Gharegozlou, NBA Top Shot’ta yakaladıkları ivmeyi diğer spor liglerine, eğlence alanlarına taşımayı ve bağımsız içerik yaratan platformlara kendilerini keşfetmeleri konusunda yardımcı olmak istediklerini dile getirdi.

Dapper, NBA Top Shot’ın Ekim 2020’de başlayan beta testinden bu yana 500 milyon dolar değerinde satış gerçekleştiğini, 800.000’den fazla kullanıcı kaydının yapıldığını açıkladı. NBA’in yanı sıra, Dapper’ın ortakları arasında Warner Music Group, Ubisoft, UFC gibi şirketler bulunuyor. 10 dolardan düşük veya yüz binlerce dolara NFT bulunabilen NBA Top Shot, en büyük NFT platformları arasında bulunuyor.

NFT Nedir?

NFT (Non Fungible Token ) Değiştirilemez Token anlamına gelir. NFT, özünde bir kripto para birimi olarak değeri tutan tahsil edilebilir bir dijital varlıktır. Sanatın değer tutan bir yatırım olarak görülmesi gibi, şimdi NFT’ler de öyle. Çok ünlü bir mağazanın en yeni ürünü için mağazalarda oluşan kuyrukları hepimiz biliriz. NFT ise bu kuyrukların yeni dijital eşdeğeridir.

Türkiye’de de son dönemde ünlenen NFT’nin ilerleyen dönemlerde daha da popüler olması bekleniyor. NFT alabileceğiniz platformların sayısının da Türkiye’de artacağı tahmin ediliyor. Kısacası; NFT, dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Türkiye’de de etkin olacak.

Etiketler:

Yorum Yap