Tesla Bitcoin’e 1.5 Milyar Dolar Yatırım Yaptığını Açıkladı

Tesla Bitcoin’e 1.5 Milyar Dolar Yatırım Yaptığını AçıkladıABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 1.5 milyar dolarlık varlığını Bitcoin’e yatırdığını duyurdu. Bu hamlenin ardından Bitcoin, 50.000 Dolar seviyelerine yaklaştı.

Son dönemde Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı kripto para paylaşımlarıyla dikkat çekiyor. Tesla’nın CEO’su olan Musk, geçtiğimiz haftalarda Bitcoin logosunu profiline koymuş ve birçok kişinin dikkatini çekmişti. Bu hamlenin ardından Bitcoin yaklaşık %10 değerlenmişti. Bunun yanında Dogecoin üzerine de paylaşımlar yapan Musk, bu kripto paranın da değerlenmesinde rol oynamıştı. Geçtiğimiz günlerde Musk’ın CEO’su olduğu Tesla, kripto para sektörünü yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı. Tesla’nın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı bildirimde, yeterli işletme likiditesini sürdürmek için gerekli olmayan nakit getirilerini daha da çeşitlendirmek ve maksimize etmek amacıyla şirkete daha fazla esneklik sağlamak için yatırım politikasının güncellendiği belirtildi.

Bu nakdin bir kısmının gelecekte dijital varlıklar, külçe altın, altın yatırım fonları ve diğer varlıklar dahil olmak üzere belirli alternatif rezerv varlıklarına yatırılabileceğine işaret edilen bildirimde, söz konusu politika kapsamında Bitcoin’e toplam 1.5 milyar dolarlık yatırım yapıldığı kaydedildi.

Bildirimde, şirketin uzun vadede dijital varlıklar edinebileceği aktarılarak, yakın gelecekte şirketin ödeme türü olarak Bitcoin’i kabul etmeye başlamasının beklendiği belirtildi.

Tesla’nın konuya ilişkin bildiriminin ardından Bitcoin fiyatı 44 bin doları aşarak rekor tazeledi.

Elon Musk’ın Gücü Dogecoin’de de Hissedildi

Bitcoin’e 1.5 milyar dolar yatırım yapan Tesla’nın başarılı CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Dogecoin ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Dünyada geleceğin para birimi anketi yapan Musk, bu ankette Dogecoin ve diğerlerine yer vermişti. Anket sonucunda %71 oranında Dogecoin çıkarken, bu kripto paranın fiyatı da yaklaşık 10 günde %9700 civarında arttı.

Elon Musk’ın kripto para sektörüyle ilgili açıklamalarının ilerleyen haftalarda da devam etmesi bekleniyor. Yaptığı her açıklamayla kripto para sektöründe ani oynamalara sebep olan Musk’ı Twitter’dan takip ederek anlık fırsatlar yakalayabilirsiniz.

Etiketler:

Yorum Yap