Hapisteyken Bitcoin ile Para Akladı

Hapisteyken Bitcoin ile Para AkladıABD Adalet Bakanlığı, Kosova vatandaşı Ardit Ferizi’yi para aklama ile suçladı. Ferizi’nin para aklarken Bitcoin’i kullandığını öne süren ABD Adalet Bakanlığı, bir süredir hapiste olan Ferizi’nin bunu hapiste de devam ettirdiğini iddia etti.

2016 yılında 1.300 ABD vatandaşının kişisel verilerini ele geçirip IŞİD’e gönderme suçuyla hapis cezasına çarptırılan Ferizi’nin cezası 20 yıl olarak belirtilmişti. Geçtiğimiz günlerde cezanın indirileceği ve Ferizi’nin ülkesine iadesinin gerçekleştirileceği açıklandı. Bu olayın ardından Ferizi ile ilgili farklı bir iddia gündeme geldi. Hapisteyken Bitcoin ile para akladığı iddia edilen Ferizi’nin yeniden ceza alması bekleniyor.

Balkanlar ve ABD’deki Bazı Siteleri Hackliyordu

25 yaşındaki hacker hapse girmeden önce Pentagon Crew adlı bir İnternet sitesinin yöneticisiydi. Kosova’da konumlanmış bir grup Arnavut hacker ile birlikte çalışan Ferizi İsrail, Sırbistan, Yunanistan, Ukrayna ve ABD gibi ülkelerdeki bazı siteleri hackliyordu. Malezya’da yakalanan Ferizi 2016’da Amerikan bir e-ticaret sitesini hacklediğini, buradan aldığı bilgileri IŞİD’e gönderdiğini itiraf etti.

Hapse girdikten sonra ise Ferizi’nin Bitcoin ile tanıştığı iddia ediliyor. Adalet Bakanlığının iddiasına göre Ferizi burada 2019 yılına kadar Mahmud Abouhalima ve Shawn Bridges gibi diğer mahkumlarla iletişim kurdu.

Abouhalima 1993’te Dünya Ticaret Merkezi’ne düzenlediği saldırı nedeniyle 240 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Eski bir gizli ajan olan Shawn Bridges ise Silk Road soruşturması sırasında 1.600 adet bitcoin çaldığı için hapis cezası aldı.

Hapisteyken Bitcoin Kullanmayı Sürdürdü

Diğer mahkumlarla iş birliği yapmaya başlayan Ferizi’nin hapishanenin kendi e-posta sistemini kullanmaya başladığı tespit edildi. Adalet Bakanlığının iddiasına göre Ferizi bu sistemi kullanıp, kendi bitcoin cüzdanlarının şifresini akrabalarına göndermeye başladı.

Ferizi’nin Kosova’daki kardeşinin bu şifreyi kullanıp bitcoin cüzdanına erişim sağladığı, cüzdanda yer alan bitcoinleri nakde çevirdiği öne sürüldü. Bu bitcoinlerin yasa dışı yollarla ele geçirildiği düşünülüyor.

Hapisten çıkmaya hazırlanan Ferizi’nin bu suçlamaların ardından daha büyük bir ceza alabileceği tahmin ediliyor.

Etiketler:

Yorum Yap