Kripto Para Hırsızları Nintendo Switch Oyununa Gizlendiler

Nintendo Switch oyun konsoluKripto para sektörünün popüler olmaya başladığı dönemden bu yana hırsızlık girişimleri ne yazık ki karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan hırsızlık girişiminde Nintendo Switch oyununa kötü amaçlı kripto para madenciliği yazımı koyuldu. Kuşkusuz en teknolojik kripto para hırsızlık girişimi olarak bu olay tarihteki yerini aldı.

Kripto para sektörünün doğduğu günden beri hırsızlık ve gizli madencilik olayları da sıkça yaşanıyor. Son olarak geçtiğimiz hafta sonu, bir Nintendo Switch oyununa kötü amaçlı kripto madenciliği yazılımı koyulduğu iddia edildi. Geliştiriciler söylentileri reddetti ancak Nintendo, oyunu eShop’tan çekti.

Oyun Cooking Mama: Cookstar’dı

Cooking Mama: Cookstar isimli oyunun gizli bir şekilde kripto para madenciliği yaptığı söylentileri, ilk olarak Reddit’te ortaya çıktı. Sosyal paylaşım sitesinde bir grup kullanıcı tarafından ifade edilene göre oyun oynarken Switch aşırı ısınıyor ve pil önemli ölçüde tükeniyor. Oyun, 26 Mart’ta yayınlandıktan sadece birkaç saat sonra Nintendo’nun çevrimiçi mağazasından kaldırılmıştı.

Oyunun geliştiricisi 1stPlayable söylentileri reddetti:

“Geliştiriciler olarak kesinlikle söyleyebiliriz, kripto para birimi veya veri toplama gibi, kodda gölgeli hiçbir şey yoktur. Nintendo Switch, bazı mobil ve PC oyunlarıyla ilişkili veri ve gizlilik sorunlarının hiçbirinin olmadığı, çok güvenli bir platformdur.”

Basında yer alan haberler oyunun Blockchain teknolojisi içereceği yönündeydi. Bununla birlikte oyun geliştiricileri böyle bir duyurunun yapılmadığını dile getirdiler.

eShop’tan Kaldırılmasının Sebebi Oyundaki Hata

Bazı analisteler oyunun kripto para ile ilgisinin olmadığını öne sürdüler. Yazılım mühendisi SimonTime ise

“Cooking Mama” franchise’ı 2006 yılına dayanıyor ve birçok unvan içeriyor. iOS’un yanı sıra birçok Nintendo cihazında da kullanıma sunuldu. Kripto kötü amaçlı yazılım söylentilerine rağmen, oyunun eShop’tan hızlı bir şekilde kaldırılması, bu son sürümde açıkça bir sorun olduğunu gösteriyor. Kuşkusuz, bunun neden olduğuna dair daha iyi bir açıklama oyunun itibarını geri kazanmasına yardımcı olacaktır.” İfadelerini kullandı.

Etiketler:

Yorum Yap