Serhat Yüksel’e Göre Kripto Para Kullanımı Yaygınlaşabilir

İstanbul Medipol Üniversitesi İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Yüksel, AA muhabirine konuştu ve Koronavirüsün dünya ekonomisini nasıl etkileyeceğini anlattı.

Koronavirüs yüzünden birçok sektörün darbe aldığını vurgulayan Dr. Yüksel; ekonominin toparlanmasının zaman alacağını söylüyor. Şu anda yaşanan ekonomik sorunların Koronavirüsten “çok daha uzun süreceğini” söyleyen Dr. Yüksel; uygun tedbirlerin alınmaması halinde bunun “bir buhrana dönüşebileceğini” belirtiyor. Şimdiden bir ekonomik resesyona işaret eden Dr. Yüksel şunları söylüyor:

“Bunun en temel nedeni de bu süreçte dünya üzerindeki birçok farklı sektörün aynı anda sıkıntılar yaşıyor olmasıdır. Belirtilen bu ekonomik problemlerin salgından çok daha fazla süreceği muhtemeldir. Bu durumun çok ciddi bir ekonomik buhrana yol açıp açmayacağını şimdiden net bir şekilde söyleyebilmek mümkün değildir. Belirtilen ekonomik problemlerin boyutunun ne şekilde olacağını ülkeler tarafından alınan tedbirler belirleyecektir.”

”Kripto Paralar Güvenli Liman Olarak Görülüyor”

Mevcut durumun korunması halinde “panik duygusunun” da kaybolmayacağını söyleyen Yüksel, insanların bu süreç içerisinde kripto paralara da yönelebileceklerini düşünüyor.

Bu noktada insanların güvenli bir liman aradıklarını hatırlatan Yüksel’e göre yatırımcıların sığınabilecekleri limanlar arasında kripto paralar da bulunuyor:

“Panik havasında alınan yatırım kararları sonucunda belirli finansal ürünlerin değeri çok düşerken, bazı finansal ürünler de radikal ölçüde değer kazanmıştır. Yatırımcılar böyle belirsiz ve riskli bir ortamda güvenli bir yatırım aracı aramaktadır. Bu yüzden, dijital ve kripto paraların daha fazla kullanılması muhtemeldir.”

Süreç Çelişkili Yorumları Beraberinde Getiriyor

Koronavirüsün kripto para deneme yöntemi olduğunu iddia eden kişiler olduğu gibi bu dönemde çılgın bir yöntem olarak görülen kripto paralara ilgi duyulmayacağını iddia edenler de bulunuyor. Her gün farklı bir haberin karşımıza çıktığı bu süreçte haliyle kripto paralar hakkında da farklı yorumlar gündeme geliyor.

Sürecin nasıl ilerleyeceğini ve kripto paraların bu süreçten nasıl etkileneceğini tahmin etmek de çok kolay gözükmüyor.

Etiketler:

Yorum Yap