Hackerlar Çaldıkları Kripto Paraları İade Ettiler

Kripto hackerKripto para sektörü ortalama her ay bir hack olayıyla gündeme geliyor. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan hack olayı ise oldukça farklıydı. Hackerlar, çaldıkları kripto paraların ertesi gün iade ettiler.

Merkezi olmayan finans protokolü dForce, geçen hafta sonu Ethereum tokeni ERC777’deki bir güvenlik açığı nedeniyle yaklaşık 25 milyon dolar kayba uğradığı bir hack saldırısı geçirdi. Ancak hackerlar çalınan 25 milyon doların 24 milyonunu birkaç gün sonra geri verdiler.

Sebebi Bilinmiyor

Ethereum blok zincirindeki verilere göre, geçtiğimiz Salı günü TSİ 09.00’dan “Lendf.Me Hack” etiketli bir adresten Lendf.Me projesinin yönetici adresine birçok işlem başlatıldı. İşlemler, şu anda yaklaşık 10 milyon dolar değerinde olan 57 bin 992 ETH içeriyordu. Bilgisayar korsanları toplamda dForce’dan çalınan 25 milyon dolardan 24 milyon doları iade etti.

Bilgisayar korsanları tarafından yapılan işlem USDT, BUSD, TUSD, DAI, USDC, HUSD ve PAX gibi ABD doları bağlantılı çeşitli stabilcoinleri içeriyordu. İade edilen tokenlerin toplamı, BTC’nin şu anki fiyatıyla yaklaşık 24 milyon dolar değerinde. Saldırganların bu parayı neden iade ettiği bilinmiyor.

Lendf.Me sözleşmelerinden çalınan bu tutarın nasıl çalındığı da tam olarak bilinmiyor. Olayı araştırmak üzere bir süre offline olan Lendf.Me, akıllı sözleşemleri de duraklattığını açıkladı.

Benzer Olaylar Yaşanacak

Kripto para sektörü hackerların son dönemde en çok tercih ettiği sektörlerden biri. Borsaların ve akıllı sözleşmelerin güvenlik açıklarından yararlanan hackerlar, arkalarında da genellikle iz bırakmıyorlar. Bu da birçok hackerın kripto para borsalarında para çalmasına sebep oluyor.

Hackerları tespit etmek zor. Bunun yanında yasaların da yeteri kadar borsaları korumadığı biliniyor. Hal böyle olunca her ay benzer haberler gündeme geliyor. Durumun yakın zamanda da değişmeyeceğini ve ilerleyen haftalarda da benzer durumların gündeme geleceğini düşünüyoruz.

Etiketler:

Yorum Yap