Cashaa Hack Saldırısına Uğradı

Cashaa Hack Saldırısına Uğradıİngiltere merkezli kripto para borsası Cashaa, geçtiğimiz günlerde hack saldırısına uğradığını açıkladı. Borsanın açıkladığı zarar ise 336 BTC.

Kripto para borsalarının sık sık hacklendiği biliniyor. Özellikle son dönemde güvenlik duvarlarının daha rahat aşıldığı da görülüyor. Dünyanın dört bir yanında gerçekleşen kripto para hırsızlık girişiminin geçtiğimiz günlerdeki adresi İngiltere oldu. Ülkenin en başarılı kripto para borsalarından Cashaa, hacklendiğini ve birtakım varlıkların çalındığını açıkladı. Cashaa’nın açıkladığı sayı ise tam 336 BTC şeklindeydi.

Hindistan’dan Şüpheleniliyor

Cashaa CEO’su Kumar Gaurav, hacker’ın Hindistan’ın doğusundaki Delhi’den olduğundan şüphelendiklerini ifade etti. Şirket, kripto para birimi suç kategorisi altında Delhi suç bürosuna bir siber suç olayı raporu verdi.

”Olayın Neden Olduğunu Araştırıyoruz”

Cashaa konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendiren bir açıklama yaptı. Olayın tam olarak neden kaynaklandığını bilemediklerini açıklayan şirketten CEO Kumar Gaurav konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Hâlâ olayın neden olduğu hasarı araştırıyoruz ve tüm para çekme işlemlerini 24 saat boyunca askıya aldık. Yönetim kurulu toplantısını şirketin tüm kayıpları üstlenip yüklenmeyeceğine karar vermeye çağırdık. Kripto endüstrisinde çalışan herkes, şu anda ortalama bir kişinin bir banka hesabında sahip olduğu aynı güvenliği sağlamak için çok çalışmak zorunda. Bugün itibarıyla, bilgisayar korsanları kripto adreslerini hacklemek ve aklanmak için bazı borsalarda rahatça hareket edebiliyor. Bu tür borsalar kapatılmalı ve sahiplerine kara para aklamayı kolaylaştırma suçu uygulanmalıdır.”

Diğer Borsalardan Destek Geldi

Saldırıya uğrayan Cashaa’ya WazirX ve Binance’den destek geldi. Cashaa’ya yardımcı olacaklarını açıklayan WazirX CEO’su Nischal Shetty, belirli güvenlik standartları oluşturmanın son derece önemli olduğunu belirtti. Nischal Shetty konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Saldırıya uğramış cüzdandan bize ulaşan tüm fonları kilitleyeceğiz. Binance ekibini de bilgilendirdik. Ayrıca bir endüstri olarak, her borsanın bir dizi genel güvenlik standardına uymasını sağlamak için belirli standartlar oluşturmaya çalışıyoruz. Bu, kripto ekosistemindeki bu tür olayların önlenmesine yardımcı olacaktır.”

Etiketler:

Yorum Yap