Pandemide Bitcoin’e Duyulan Güven Arttı

Pandemide Bitcoin’e Duyulan Güven ArttıTürkiye’nin en popüler kripto para borsası BtcTürk ile İstanbul Üniversitesi İstatistik Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle yapılan araştırmada, Türkiye’de pandemi döneminde Bitcoin’e duyulan güvenin arttığı sonucuna ulaşıldı.

Türkiye’de her geçen gün biraz daha popüler olmayı başaran BtcTürk, geçtiğimi aylarda İstanbul Üniversitesi İstatistik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ortak bir çalışma yürüttü. Özellikle pandemi döneminde insanların kripto paraya eğilimini inceleyen bu araştırma sonucunda Bitcoin’e duyulan güvenin arttığı tespit edildi. Bu dönemde Bitcoin’e duyulan güven %23 yükselirken Bitcon’in kullanımı bir önceki araştırmaya göre 2 kat arttı.

Sonuçlar Canlı Yayınla Paylaşıldı

Yapılan araştırmanın sonucu, 22 Temmuz günü BtcTürk Twitter hesabından yapılan canlı yayınla paylaşıldı. Yaklaşık 160.000 kişinin takip ettiği bu yayında araştırmanın nasıl yapıldığı da kripto para yatırımcılarıyla paylaşıldı.

BtcTürk CEO’su Özgür Güneri Açıklamalarda Bulundu

Bitcoin’e eğilimi ölçen araştırmayla ilgili BtcTürk CEO’su Özgür Güneri açıklamalarda bulundu. Kripto paralara güvenin %23 oranında artmasının sevindirici olduğunu belirten Güneri, bunun yanına kripto paralardan memnun kalanların da %58 oranında arttığını dile getirdi. Altından sonra en fazla yapılan yatırım aracının Bitcoin olduğunu da belirten Özgür Güneri’nin yaptığı açıklama ise şu şekilde:

“BtcTurk olarak 2019 yılı Şubat ayında yine İstanbul Üniversitesi iş birliğinde Bitcoin ile ilgili Türkiye’nin ilk bilimsel araştırmasına imza atmıştık. Şimdi pandemi döneminin hem ekonomi hem de Bitcoin üzerindeki etkilerini anlamak için hayata geçirdiğimiz yeni çalışmanın sonuçlarını paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Araştırmada finans alanında güven ve memnuniyetin artışı dikkat çekerken, teknolojik gelişmeler ve pandemi sürecinin etkilerine bağlı olarak, dünyada ve ülkemizde Bitcoin gibi yeni bir ödeme aracının yarar sağlayacağı, finansal hareketlere işlerlik kazandıracağına ilişkin görüşlerin de yükselişe geçtiği görülüyor. Biz de BtcTurk olarak, Türkiye’nin geleceğine, dijital ekonomisine, dinamizmine olan inancımız doğrultusunda işimize yatırım yapmayı sürdürüyoruz. Bu yaklaşımla yakın zamanda ödenmiş sermayemizi 9 milyon TL’den 15 milyon TL’ye yükseltmiş ve 7 kıtadaki kullanıcılara hizmet vermeye başlamıştık. Önümüzdeki dönemde de yatırımlarımıza devam edeceğiz.”

Etiketler:

Yorum Yap