Bitcoin Komisyoncusu 3 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

Bitcoin Komisyoncusu 3 Yıl Hapis Cezasına ÇarptırıldıGeçtiğimiz günlerde Bitcoin komisyoncusu olan Jaromel Gee, enteresan bir dolandırıcılığa karıştı ve 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bitcoin dolandırıcılığı, daha doğru bir ifadeyle kripto para dolandırıcılığı ne yazık ki dünyanın her yerinde çok yaygın. Bununla birlikte genel olarak kripto para borsalarının hacklenmesi üzerinden imza atılan hırsızlıklar veya sahte siteler üzerinden kişileri kandırmaya yönelik hareket edilen dolandırıcılıklar söz konusu. Geçtiğimiz günlerde ise bambaşka bir dolandırıcılık girişimi gündeme geldi. Jaromel Gee ile birlikte iki kişi daha Bitcoin satın almak için Singapur’a gelen kişileri dolandırıyorlardı. Malezyalı Pang Joon Hau, Gee’nin son kurbanıydı ama bu sefer işler Gee için iyi gitmedi.

Bitcoin Satın Almak İsteyenleri Avlıyor

Rapora göre, Gee, bitcoin komisyonculuğu yapıyordu ve bitcoin alıp satmak isteyen taraflar arasında işlemler organize ediyordu.

Gee, Abdul Rahman’dan, genellikle daha büyük miktarlarda nakit karşılığında potansiyel Bitcoin alıcılarını içeren işlemlerde kendisine yardımcı olmasını istedi, ancak Nisan 2018’de, muhtemel alıcıları soymak için taktik değiştirdikleri bildirildi.

Malezyalı Pang Joon Hau’nun, 365.000 $ nakit ile Bitcoin satın almak için Singapur’a geldiğini duyan Gee, Abdul Rahman ve Mokhtar’ı yatırımcıyı otelinde bulup onu 8 Nisan’da soymaları için yönlendirdi.

Abdul Rahman ve Mokhtar, Pang’in parasını içeren bir sırt çantasıyla kaçmadan önce otel odalarında Pang ve başka bir bitcoin yatırımcısı Teo Chern Wei’ye fiziksel saldırıda bulundular.

3 yıl Hapis Cezası Aldı

Gee, 18 Nisan 2018’de tutuklandı. Bununla birlikte yetkililerin Gee’nin soyguna karıştığını nasıl keşfettiği kamuoyuyla paylaşılmadı.

Abdul Rahman saldırıdan günler sonra tutuklandı ve davası halen devam ediyor; The Straights Times gazetesinin haberine göre Mokhtar Çarşamba günü bir soygun suçlamasını kabul etti.

Rahman’ın eski karısı Yogeshwry Raman da Perşembe günü mahkemede, soygundan elde edilen gelirle satın alınan 33.000 ddolarlık Rolex saati gibi çalıntı malları aldığı suçlamalarla karşı karşıya kaldı.

Etiketler:

Yorum Yap