Rusya Merkez Bankasına Göre Vasıfsız Yatırımcılar Sınırlı Kripto Para Almalı

Rusya Merkez Bankasına Göre Vasıfsız Yatırımcılar Sınırlı Kripto Para AlmalıRusya Merkez Bankası, geçtiğimiz günlerde kripto para sektörüyle ilgili bir açıklama yayımladı. Bu açıklamada yatırımcıların durumuna da değinen Rusya Merkez Bankası, vasıfsız yatırımcılarına 7.800 dolardan fazla kripto para almaması gerektiğini belirtti.

Kripto para yatırımları herkesin zengin olma hayaliyle yaptığı ama kimi zaman hayal kırıklığına da uğratan bir durum. Bu yatırımlar sebebiyle birçok kişinin maddi zorluklar yaşaması, Rusya Merkez Bankasını konuyla ilgili bir düzenleme yapmaya itti. Yeni düzenlemeyle vasıfsız yatırımcıların maksimum 7.800 dolarlık kripto para almasına izin verilecek.

Öneri Yılda 7.800 Dolar

Rusya Merkez Bankası, ülkedeki profesyonel olmayan yatırımcıların yıllık kripto para birimi yatırımlarına sınır koymayı önerdi. Merkez Bankası, Rusya’daki vasıfsız yatırımcıların dijital varlıklara yılda 7.800 dolar fazla yatırım yapmasına izin verilmemesi gerektiğini belirtti. Yetkili, yeni öneriyi Rusya’nın yeni kabul edilen kripto yasası “Dijital Finansal Varlıklar Üzerine” veya DFA’ya atıfta bulunan açıklamada ortaya koydu.

Merkez bankasının resmi açıklaması, yeni düzenleyici kısıtlamanın yalnızca dijital finansal varlıkları değil, aynı zamanda “diğer dijital hakları” da içereceğini belirtiyor. Rapor, vasıfsız yatırımcıları temsil eden bireylerin, yıllık satın alma için dijital finansal varlık miktarı üzerinde toplam 600 bin ruble sınırına sahip olacağını belirtiyor. Yeni kısıtlamanın önümüzdeki yıldan itibaren Rusya’nın DFA yasasıyla bağlantılı olarak uygulanması bekleniyor.

Kripto Paralar Yasaklanamaz

Geçtiğimiz aylarda kripto paraları yasaklamaya kalkan Rusya’da daha sonrasında bu konuyla ilgili geri adım atılmış ve birtakım açıklamalar yapılmıştı. Birtakım düzenlemeler getirilmek istense de somut bir adım tam anlamıyla atılmış değil. Öte yanda Rusya Merkez Bankası, kripto paraların yasaklanamayacağına inanıyor.

Rusya Merkez Bankası’nın hukuk departmanı müdürü Alexei Guznov Bitcoin ve kripto para birimlerinin yasaklanmasının imkansız olduğunu söylemişti. Durum böyleyken korumacı düzenlemeler getirilmek isteniyor. Rusya Merkez Bankası’nın ortaya koyduğu 7.800 Dolar sınırının işe yarayıp yaramayacağını zaman gösterecek.

Etiketler:

Yorum Yap