“Birkaç Milyarder Bitcoin Fiyatını Değiştirebilir”

Michael Saylor BitcoinSon dönemde Bitcoin fiyatının artmasıyla birlikte bu fiyat değişiminin arkasında yatan sebep araştırılmaya başlandı. Dünyanın en büyük halka açık iş zekası firması MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Bitcoin fiyatındaki değişimlerin bir avuç milyarderin işi olabileceğinin savunuyor.

Bitcoin fiyatı son birkaç haftada pek de beklenmedik bir şekilde artış gösterdi. Bu artışın sebepleri noktasında hemen hemen herkes farklı bir görüş belirtirken en sıra dışı görüş MicroStrategy CEO’sundan geldi. Bitcoin fiyatındaki değişimin birkaç milyarderin işi olabileceğini savunan Michael Saylor, her şeyin bu milyarderlerin elinde olduğunu belirtiyor.

Saylor Podcast Yayınında Konuya Açıklık Getirdi

Michael Saylor, Once BITten Podcast yayınında Daniel Prince ile yaptığı bir röportajda, Bitcoin fiyatındaki ani artışı tetiklemek için portföylerinin yalnızca belirli bir yüzdesini bu alana koymak zorunda kalacak bazı kuruluşlar olduğunu söylüyor.

“500 milyon doları kötü bir fikre kaptıracak insanlar var. Portföyünüzde 100 milyar $ varsa, %1 veya %5 oranında bir getiri elde edeceğinizi düşündüğünüzde bunun iyi bir fikir olduğuna dair bahse girersiniz. Bence her şeyin hızlanmasının nedeni bu. Bu bir yangın. Bu bir kamp ateşi, sonra bir şenlik ateşi, sonra bir orman yangını. Yangın neden bu kadar hızlı yayılıyor diye düşünüyorsanız çünkü bu üstel bir süreç.”

”Birkaç Milyarder 10 Milyon Kişiden Daha Etkili”

Saylor, BTC’ya katılan ve en büyük kripto para birimine birkaç milyar dolar yatırım yapan ilk kişinin Bitcoin ağına son 10 milyon kişinin toplamından daha fazla sinerji getireceğini dile getiriyor. Saylor’ın milyarderlerin Bitcoin fiyatına etkisi hakkında söyledikleri şu şekilde:

“100 milyon insanın Bitcoin’i benimsemesi önemli ama Bitcoin fiyatını üçe katlayabilecek 10 kişi var. Bu Facebook gibi değil, hiç kimse Facebook’a bir milyar kişi getirmedi. 10 milyar doları olan bir kişinin bu ağı benimsemek istediğine karar vermesi ve ağa 2 veya 3 milyar dolar koyması durumunda bu daha fazla sinerji sağlayacak. Dolayısıyla bu etki 10 milyon kişinin alana girmesinden daha etkili olacak.”

Etiketler:

Yorum Yap