Google’da Bitcoin Aramaları Arttı

Google’da Bitcoin Aramaları ArttıBitcoin ve kripto para piyasası geçtiğimiz haftalarda en kötü haftalarından birini geçirdi. Ancak buna rağmen Bitcoin aramalarının son dönemde artış gösterdiği açıklandı.

Bitcoin ve kripto para piyasası, hemen hemen her piyasa gibi Corona virüsten etkilendiği görülüyor. Son birkaç ayı oldukça kötü geçiren piyasalardan biri olan kripto para piyasasında umut dolu haber arama motoru devi Google’dan geldi.

8 ila 14 Mart aralığı, Bitcoin için yılın en kötü haftasıydı. Zira küresel piyasalardaki çöküşle birlikte BTC fiyatı da yüzde 50 oranında düştü. Ancak bu hafta Google Trends, “Bitcoin” terimiyle yapılan aramalarda yüzde 90 artış bildirdi.

Bu kadar yoğun bir arama hacminin 2017’deki zirve ve 2019’un haziran ayından sonra tarihte üçüncü kez görüldüğünü ortaya koyan Google Trends, özellikle Amerika’daki yoğunluğa dikkat çekiyor.

Komplo Teorileri Aramalarda Etkili Oldu

Bitcoin’in değerinin düşmesi aslında bu sektöre ilgiyi arttırdı. Bunun temel sebebi de muhtemelen insanların bu düşüşü bir yatırım fırsatı olarak görmesiydi. Bununla birlikte komplo teorilerinin de bu aramalarda etkili olduğunu düşünüyoruz.

Corona virüsün dünyanın dört bir yanına yayılmasının ardından komplo teorilerinin aynı oranda arttığı görüldü. Bu teorilerin başında bunun insan eliyle ortaya çıkan bir virüs olduğu ve aslında kripto paraların yaygınlaşması için bu virüsün ortaya atıldığı belirtiliyor. Corona virüsün bulaşma yolları arasında kağıt ve madeni paraların gösterilmesi de bu iddiayı kuvvetlendiriyor. İşte bu iddiayı duyan kişiler Bitcoin ve kripto para aramaları yaparak arama motorlarında kripto paraları ön plana çıkarıyorlar.

Gelecekte Neler Olacak?

Google üzerinden aramaların yapılması Bitcoin ve kripto para sektörü için umut verici olsa da bu aramalardan kripto paraların fiyatının artacağını düşünmek çok mantıklı değil. Gelecekte neler olacak sorusunun cevabını da tam olarak vermek bu yüzden çok kolay görünmüyor.

Analistlerin birçoğu kripto paraların bu buhranı da atlatacağına inanıyor ama net bir yorum yapılamıyor. Gelecekte ne olacağına dair fikirlerinizi bizlerle paylaşabilir ve bir tartışma ortamı oluşturabilirsiniz.

Etiketler:

Yorum Yap