Venezuelalılara Göre Petro “Dolandırıcılık” Aracı

Venezuelalılara Göre Petro “Dolandırıcılık” AracıVenezuela’da devlet tarafından desteklenen kripto para Petro, halk tarafından onay görmüyor. Halkın büyük bir bölümünün Petro’ya dolandırıcılık gözüyle baktığı belirtilirken, bu da Petro sahibi olanların bu parayı elden çıkarmasını zorlaştırıyor.

Ekonomik krizlerle boğuşmak durumunda kalan ülkelerin kurtuluş reçetesinin kripto paralar olduğu belirtiliyor. Birçok ülke de yerel kripto paralar çıkararak halkı bu kripto paralarla işlem yapmaya teşvik ediyor. Bu ülkelerin en popüler örneği ise Venezuela. Geçtiğimiz yıllarda Petro adında bir kripto para çıkaran Venezuela, bu kripto paradan pek de umduğunu bulamadı.

Devlet Desteği Halkı Tatmin Etmedi

Venezuela merkezli bir medya platformu Tal Cual‘ın aktardığı bilgilere göre, yerel esnaf Petro’yu bir ödeme yöntemi olarak kabul etmeyi reddediyor. Petro sözde devlet tarafından desteklense de, esnaf bunun karşılığının görülemediğini vurguladı.

İddialara göre Venezuela Merkez Bankası hiper-enflasyondan etkilenen Petro’nun itibari para karşılığını vermekte zorlanıyor veya bunu reddediyor. Bu da tüccarların Petro satmasını ya imkansız hale getiriyor ya da bunu oldukça zarar içeren bir eyleme dönüştürüyor.

Bolivar’da dükkanı olan Ocativa Paez Malave konu hakkında yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Enflasyon bakım veya diğer şeyler için beklemiyor. Esnafların ödeme yapılmadığında giderlerini karşılamalarına imkan yok. Petro kabul eden tek bir toptancı/tedarikçi bile yok.”

Petro kabul edip bunları direkt itibari paraya çevirenlerin de aynı gün içerisinde Merkez Bankasına gittiği belirtiliyor. Görünüşe göre Venezuela içerisinde Petro’nun durumu bir hayli karışık.

Petro Kabul Eden Yerlerin Arttırılması Gerekiyor

Kripto para çıkaran ülkelerin ilk etapta bu kripto paranın yaygınlaşması için teşviklerde bulunması gerekiyor. Kripto paraların geçerli olduğu yerlerin sayısının arttırılması ile birlikte kripto paraların yaygınlaşmasının önü açılacak. Ancak Venezuela’da Petro kabul eden bir yer bulmak oldukça zor. Bu da Petro’nun yaygınlaşma ihtimalini neredeyse tamamen ortadan kaldırıyor.

Zaman zaman ikinci bir kripto para çıkarmayı planladığı belirtilen Venezuela’nın Petro konusunda ilerleyen haftalarda neler yapacağı ise merak konusu.

Etiketler:

Yorum Yap