Hindistanlı Zenginler Yatırımlarını Kripto Paralara Yapıyorlar

Hindistanlı Zenginler Yatırımlarını Kripto Paralara YapıyorlarHindistan’ın zengin yatırımcıları ülke ekonomisinin kötüye gitmesi sebebiyle kripto paralara yatırım yapmaya başladılar. Quartz’ın yaptığı araştırmaya göre kripto paralara yapılan yatırımların ilerleyen yıllarda daha da artması bekleniyor.

Kripto paraların yasaklanmasının gündemde olduğu Hindistan’da kripto paralarla ilgili yeni bir araştırma yayımlandı. Quartz’ın yaptığı araştırmaya göre Hindistan’ın en yüksek net değere sahip bireylerinin yaklaşık %36’sı, Hindistan ekonomisinin önümüzdeki üç yılı için karamsar. Bu gerçek, onları daha güvenli ve alternatif varlıklara, yani taşınmazlara yatırım yapmaya itiyor. Benzer bir yüzdede yatırımcı ise riskten tamamen uzak durduklarını söylüyor.

Riskli varlıklara duyulan arzuya rağmen, varlıklı Hintlerin %9’u önümüzdeki üç yıl içinde kripto para birimleri için tahsisatlarını artıracaklarını söyledi.

Ankete katılanların neredeyse yarısı, kripto para birimleri hakkında fazla bir şey bilmediklerini ifade etti. Bu konuda eğitilmiş olanlar arasında en büyük grup Bitcoin‘e yatırım yapmayı tercih ettiğini belirtti (%29,15); %8,74’ü Ethereum’u tercih ediyor ve %6,80’i Ripple’a yatırım yapmak istiyor.

Ekonomisi Kötü Ülkelerde Kripto Paralar Kurtuluş

Dünya genelinde son yıllarda birçok ülkenin ekonomik sıkıntılarla boğuştuğu biliniyor. Hindistan da bu ülkelerin başında geliyor. Bu tip ülkelerde bulunan yatırımcılar ise ülkeyi terk etme şansları yoksa kripto paralara yöneliyorlar.

Genel olarak kripto paraların değerinin tahmin edilemez olduğu vurgulanıyor. Buna rağmen birçok yatırımcı yerel para birimlerinde durmak yerine kripto paralara yöneliyor. Böylece yerel para biriminin değer kaybından etkilenmeden, hatta bu krizde kar ederek yola devam edebiliyorlar.

Madalyonun diğer yüzünde ise ülkelerin bu kripto paralara yöneldiği görülüyor. Geçtiğimiz yıllarda Venezuela’nın Petro kripto parasına benzer kripto paralar çıkararak ülke ekonomisi ayakta tutulmaya çalışılıyor. Özellikle Amerikan ambargosu olan ülkelerin de kripto para dışında bir çaresi olmadığı dile getiriliyor.

“Et mi balık mı” halen tam olarak anlaşılamayan kripto paraların Hindistan ve benzeri ülkelerde popülerliğinin biraz daha artması bekleniyor.

Etiketler:

Yorum Yap