Bitexlive Yeniden Hizmete Giriyor

Bitexlive Yeniden Hizmete GiriyorGeçtiğimiz aylarda hack saldırısına uğradığını açıklayan ve bu saldırı üzerine hizmetlerini sonlandıracağını kamuoyuyla paylaşan Bitexlive, tekrar hizmet vermeye hazırlanıyor. Türkiye odaklı kripto para borsası 1 Ekim itibariyle tekrar faaliyete geçti.

Bitexlive, tam 1 ay önce bir hack saldırısına uğramış ve bu süreçte birçok kripto paranın çalınmasına engel olamamıştı. Ethereum, Bitcoin ve daha birçok kripto paranın çalındığı belirtilmişti. Olayın ardından Bitexlive, hiçbir kullanıcısının bu süreçten dolayı zarar görmeyeceğini ve tüm zararları ödedikten sonra hizmet vermeyi durduracaklarını açıklamıştı. Ancak durum pek de açıklandığı gibi cereyan etmedi. Şirket, 1 Ekim itibariyle tekrar hizmet vermeye başladı.

”Eskisinden Daha Güçlüyüz”

Türkiye merkezli kripto para borsası olan Bitexlive, 1 Eylül 2019 tarihinde hack saldırısına uğradı. Bitexlive bir ay sonra tekrar faaliyete başladığını duyurdu:

“Borsamız yenilendi! Bitexlive artık daha güvenli. 1 Ekim itibariyle aktif olacaktır. 1 ay boyunca tüm işlemlerde komisyon ücreti sıfırdır. Bazı kripto paraların entegrasyonu henüz tamamlanmadı. Üzerinde çalışıyoruz. En kısa sürede aktif edeceğiz. Saygılarımızla.”

Ödemeler Hakkında Bir Açıklama Yapılmadı

Bitexlive, hack saldırısına uğradığı dönemde tüm zararı karşılayacağını ve hiçbir kullanıcısının mağdur olmayacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın üzerinden yaklaşık 1 ay geçti ve Bitexlive’dan konu ile ilgili bir güncelleme gelmedi. Şirketin Twitter hesabındaki gönderilere yapılan yorumlarda ise halen parasını alamayan kullanıcıların olduğu görülüyor.

İlerleyen haftalarda Bitexlive’ın konu ile ilgili yeni bir açıklama yapacağını tahmin ediyoruz. Bunun yanında Bitexlive’ın yeni hizmet döneminde benzer bir sorunla karşılaşmayacağının da garantisi tam olarak verilemiyor. Kısacası; şirkete biraz zaman tanıyıp, uzaktan takip etmek şu aşamadan mantıklı görünüyor.

Hack Saldırılarının Çözümü Güvenliği Arttırmak

Bitexlive, hack saldırısının ardından güvenliği arttırdığını belirtti. Bu şekilde daha güvenli bir yapıda olacaklarını açıklayan Bitexlive’ın başka çaresi de bulunmuyor. Şirket, hack saldırılarından korunmak amacıyla güvenliği arttıracak ve sorunu en azından azaltmış olacak.

Etiketler:

Yorum Yap