Portekiz’de Kripto Paralardan Vergi Alınmayacak

Portekiz’de Kripto Paralardan Vergi AlınmayacakGeçtiğimiz aylarda kripto para ticaret işlemlerinden vergi alınmayacağını açıklayan Portekiz, kripto para yatırımlarından da vergi almamaya karar verdi. Böylece kripto para yatırımı yapmak isteyen biri için Portekiz bir cennet haline geldi.

Birçok ülke kripto paralara halen tam olarak nasıl yaklaşacağını bulabilmiş değil. Bazı ülkeler tamamen kripto paraları yasaklarken bazıları kripto paralara astronomik vergiler getirerek bu sektörden de kazanç elde etmeye çalışıyor. Portekiz ise kripto paralara sıcak yaklaşan AB ülkelerinden biri oldu.

Geçtiğimiz ay, Portekiz Vergi Dairesi PTA’nın kripto para trading ve ödeme işlemlerinin vergiden muaf tutulacağını açıklaması, genel manada kripto para sektöründe büyük bir yankı uyandırmıştı.

Birçok ülkenin kripto para kullanımlarını vergilendirdiği ve bazılarının da bu işi toptan yasakladığı bir ortamda, bir Avrupa Birliği ülkesinin bu tarz bir karar almasının çok kritik olduğu yorumları yapılmıştı. Portekiz vergi konusunu bir adım daha öteye götürdü ve kripto para yatırımlarının da vergiden muaf tutulacağı açıklandı.

%28 Oranındaki Vergi Tarih Oldu

Portekiz hükümeti vergi konusunda yaptığı kemer gevşetme politikasını sadece kripto paralara uygulamakla kalmayacak. Yeni bir açıklama ile kripto para yatırımlarının da vergiden muaf tutulacağı ifade edildi. Normal şartlarda yapılan yatırımlardan elde edilen gelirlerden yüzde 28’lik bir vergi alan hükümet, bu sayede kripto para traderlarının elini de rahatlatmış oldu.

Portekiz’in yaptığı bu hamleler ile birlikte aslında kripto para ve diğer alanlarda çok büyük servete sahip olan kişileri ülkeye çekme amacı taşıdığı da ifade ediliyor.

Bu sayede Portekiz hükümeti, aslında kripto para yatırımcıları için her geçen gün bir vergi cenneti olma yolunda da büyük adımlar atıyor.

Türkiye’de Durum Belirsiz

Türkiye’de kripto para ve vergi konusu halen belirsizliğini koruyor. Ancak düzenli olarak kripto para borsalarından para çeken bir kişinin vergi vermek zorunda olduğu tarafına iletiliyor. Bununla birlikte bu verginin neye göre hesaplandığı ve benzeri konularda ise tam olarak bilgi verilmiyor. Kısacası; çoğu konuda olduğu gibi bu konuda da bir düzensizlik söz konusu.

Etiketler:

Yorum Yap