Penarol Klübü Kendi Kripto Parasını Çıkarıyor

Penarol Klübü Kendi Kripto Parasını ÇıkarıyorUruguay’ın en önemli kulüplerinden Penarol, geçtiğimiz haftalarda kendi kripto parasını çıkaracağının sinyallerini verdi. Kripto para sektörü hakkında analizler yaptığını açıklayan Penarol’ün birkaç hafta içinde nihai sonuca ulaşması bekleniyor.

Dünyanın önde gelen birçok kulübü son dönemde kripto paralara büyük ilgi duyuyorlar. Bu ilginin görüldüğü son kulüp Uruguay’ın en başarılı kulübü Penarol oldu. Kulübün resmi Twitter adresinden kripto paralarla ilgili analizlerin yapıldığı ve birkaç hafta içinde bu konuda somut adımların atılacağı belirtildi.

Taraftarlar Bu Hamleyi Hoş Karşılamadılar

Uruguay’ın en köklü kulüplerinden Penarol’ün kripto para hamlesinin ne amaçla yapılacağı veya kulübe nasıl katkı sağlayacağı halen bilinmezliğini koruyor. Diğer yandan bu hamle ile birlikte kulübün uluslararası düzeyde ilgi çekmesi çok daha kolay hale gelecek. Taraftarlar ise bu girişimin içi boş bir girişim olduğunu dile getiriyorlar. Kripto para ile ilgili atılan Tweet’in altına yapılan yorumlar da taraftarların bu hamleyi pek hoş karşılamadığını gösteriyor.

Katıldıkları tüm organizasyonlarda yukarıları hedefleyen Penarol’ün kripto para yerine yeni transferler yapmasını isteyen birçok taraftar mevcut. Kripto para sektörüne giriş yapmak isteyen Penarol’ün nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu.

Futbol ve Kripto Para Birbirlerine Yakın Sektörler Haline Geldiler

Bir futbol kulübü tarafından oluşturulan dijital para birimi, hayranlar tarafından bilet ödemelerini işleme koymak, indirimli hizmetler almak veya tesislere özel erişim için kullanılabilir.

Dünyada kendi dijital varlıklarını çıkarmakla ilgilenen başka futbol kulüpleri de var. Örneğin, Brezilya’daki Corinthians, bireylerin ekiple ilgili mal ve hizmetleri satın almalarına izin verecek dijital bir para birimi oluşturmak istiyor. Buna ek olarak, B Serisi bir takımı olan Brezilya’daki Avaí Futebol Clube, hayranları için sanal bir para birimi çıkardığını ve ekibin Brezilya futbolunun büyük ligine ulaşmasına yardımcı olduğunu bildirdi.

Avrupa’da, S.L. Benfica, sanal para birimlerini ödeme aracı olarak kabul etmekle de ilgilendiklerini bildirdi. İtalya’nın en büyük ve en popüler futbol kulüplerinden biri olan Juventus, takımın bireylerinin ve taraftarlarının takımla daha doğrudan deneyime sahip olmalarını sağlayacak kriptolu bir token çıkarma niyetini de açıkladı.

Etiketler:

Yorum Yap