Serena Williams Coinbase’e Yatırım Yapıyor

Serena Williams CoinbaseDünyanın en popüler raketlerinden Serena Williams, Instagram sayfasından yeni yatırım yapacağı şirketleri açıkladı. Bu şirketler arasında dünyanın en önemli kripto para borsalarından Coinbase de yer alıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nden tanınan tenisçilerden biri olan Serena Williams, yakın zamanda Instagram’da, ABD ve dünyadaki en büyük ve en popüler Bitcoin ve kripto borsalarından biri olan Coinbase’ye yatırım yaptığını açıkladı. Tenisçi, Coinbase ve diğer 30 şirkete Serena Ventures adlı yatırım işiyle yatırım yaptı.

Serena Ventures Çeşitli Sektörlere Fırsat Vermek İçin Kuruldu

Serena Williams, 2014 yılında kendi adıyla bir şirket kurdu ve bu şirket üzerinden bazı sektörlere yatırım yapmaya karar verdi. Yenilikçi fikirleri öne koyan Serena Williams’ın bu şirketi, Bitcoin borsası denildiği anda Binance ile birlikte akla gelen en önemli şirket Coinbase’e yatırım yapmaya karar verdi. Serena Wiliams’ın kurduğu Serena Ventures’un değerinin yaklaşık 12 Milyar Dolar olduğu belirtiliyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Serena Williams, şu ifadeleri kullandı:

“2014’te bir dizi sektördeki kuruculara fırsat vermek amacıyla Serena Ventures’ı başlattım. Serena Ventures, çeşitli liderlik, bireysel güçlendirme ve yaratıcılık fırsatını benimseyen şirketlere yatırım yapmakta.”

Önemli şirketlere yatırım yaparak ilgili sektörlerin ve şirketlerin biraz daha gelişim sağlamasını amaçlayan Serena Ventures’un yatırım yaptığı şirketler arasına böylece Coinbase de giriş yaptı. Şirketin yatırım yaptığı diğer şirketler ise şu şekilde sıralanıyor: Masterclass, The Wing, Mayvenn, Gobble, Billie, Tonal, Lola.

Coinbase Hakkında

Türkiye’deki birçok kripto para borsasının temelinde Binance ve Coinbase yer alıyor. Bu tarz şirketlerden esinlenerek piyasaya giriş yapan Türkiye odaklı kripto para borsaları, henüz Coinbase seviyesine yaklaşmış değiller. Sadece Bitcoin değil, birçok farklı kripto parayı da satın alabileceğiniz Coinbase’in uzunca bir süredir farklı piyasalara giriş yapma amacında olduğu biliniyor. Serena Ventures yatırımının da bu amaçlarına yardımcı olacağına inanıyorlar. Özellikle Japonya, Güney Amerika ve Asya’nın büyük bir bölümünde söz sahibi olmak isteyen Coinbase’in Serena Williams’ın yaptığı yatırımla bunu başarabileceği tahmin ediliyor.

Etiketler:

Yorum Yap