Paypal Kripto Para Sektörüne Giriş Yapıyor

Paypal Kripto Para Sektörüne Giriş YapıyorÖdemeler devi Paypal, kripto para sektörüne kayıtsız kalmamaya karar verdi. Şirket, Blockchain ve Bitcoin sektöründe aktif olmayı planlıyor. Paypal’ın sektöre ne kadarlık bir yatırım yapacağı veya sektörde ne şekilde girişimlerde bulunacağı ise netlik kazanmadı.

Paypal, dünyanın en büyük ödeme şirketi olarak biliniyor. Farklı sektörlere yatırım yapmaktan, daha doğrusu kendilerini bir adım öteye götüreceğine inandıkları her alana yatırım yapmaktan çekinmeyen Paypal’ın son hedefi kripto para sektörü oldu. Bu sektöre yatırım yaparak müşterilerine daha iyi bir hizmet vermeyi amaçlayan Paypal’ın amacına ulaşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bitcoin ve diğer kripto paraların değerleri son dönemde çokça tartışılıyor ama bu paraların arkalarındaki teknoloji Blockchain’e net bir güven duyulmuş durumda. PayPal da kullanıcılara dijital kimlikleri üzerinde daha fazla kontrol sağlamak adına teknolojiyi kullanmaya odaklanan bir Blockchain startup’ına şirket yatırım yaptı. Yatırım, Cambridge Blockchain startup’ının A Serisi finansman turu olarak bilinen şeyin bir uzantısı olarak geldi.

İlk turda Mayıs 2018’de toplam 7 milyon dolar toplandı. Ödeme detayları açısından, ödeme devi PayPal veya Cambridge Blockchain, Paypal’ın yatırımını açıklamadı. SEC tarafından yapılan son incelemelerde, Cambridge Blockchain’in Mayıs 2018’den bu yana dokuz ay boyunca 3,5 milyon dolar tazminat artışı sağladığı görülüyor.

PayPal Neden Türkiye’den Çekilmişti?

Dünyanın en büyük ödeme şirketi PayPal, Türkiye’de hizmet veren şirketlerden biriydi. Uzunca bir süre Türkiye’den üye kabul eden PayPal, daha sonrasında Türkiye’den lisans almak istedi. Bu lisans başvurusu ise ne yazık ki BDDK tarafından reddedildi. Bunun üzerine PayPal bir karar vermek durumunda kaldı. Ya Türkiye’deki hizmetlerine devam edip, illegal bir site olacaklardı ya da Türkiye piyasasını terk edeceklerdi. Şirket ise bu noktada, markaları zarar görmemesi için çekilmeyi tercih etti.

PayPal’ın Türkiye’deki yaptırımlar sonrasında çekildiği bu piyasaya özlem duyduğu biliniyor. Türkiye’deki müşterilerine tekrar merhaba demek isteyen şirket, dönem dönem BDDK ile görüşmeler yapıyor ve lisans almak için çabalıyor. Bu çabaların sonuç verip vermeyeceği hakkında bir görüş bildirmek ise imkansıza yakın.

Etiketler:

Yorum Yap