Venezuela Petro ile Petrol Satışı Yapmak İstiyor

Venezuela kripto parası PetroABD ambargosundan kurtulma yolları arayan Venezuela, aylar önce kurtuluşu ülkenin resmi kripto parası Petro’da bulmuştu. Petro’nun gelişimi için çaba sarf eden Venezuela, 2019 yılından itibaren petrol satışlarını Petro ile yapmak istiyor.

Dolar’a bağlı olan ülkelerden Venezuela, Dolar’a bağlılığı azaltmak için gaza bastı. Petrol fiyatlarındaki düşüşü de hesaba katan Venezuela, Petro’nun daha da yaygınlaşmasını istiyor. Petrol satışlarında Petro kabul etmeye başlayacak olan Venezuela, böylece ABD ambargosunun etkilerini azaltmayı umuyor.

Petro Kripto Para Mantığına Ters

Petro’nun ortaya çıkış amacı ülkenin ekonomik durumunu düzeltmek gibi görünse de bir devlet tarafından yönetilmesi kripto para mantığıyla uyuşmaması anlamına geliyor. Bu sebeple birçok kişi Petro’nun amacına ulaşmayacağını düşünüyor.

Diğer yandan Venezuela, Petro’nun ekonomide devrim niteliğinde olduğuna inanıyor. Eğer Petrol satışlarında Petro kabul etme olayını yaygınlaştırmayı başarırlarsa ekonomik açıdan önemli bir adım atmış olacaklar ama halen Petro’nun önünde aşılması gereken engeller bulunuyor.

Başkan Maduro ise Petro ile Petrol satışı yaparak Rusya’nın Yuan kullanarak yaptığı satışlara benzer bir etki bırakmayı amaçladıklarını ifade etti. Ekonomik özgürlüğü ele alma yolunda bu şekilde önemli bir adım atacaklarını düşünen Maduro’nun bu amacına ulaşıp ulaşmayacağı merak konusu. Bütün bunlarla birlikte Venezuela’da ciddi bir ekonomik kriz mevcut. Petrol fiyatlarının düşmesiyle birlikte kriz daha da ciddi boyutlarda hissedilmeye başladı. Kripto para gerçekleri aksini söylese de Venezuela’nın tutunacak dal olarak Petro’yu seçmesi aslında biraz da çaresizlikten. Önümüzdeki günlerin Petro açısından neler getireceği merak konusu.

Etiketler:

Yorum Yap