Almanya’nın En Büyük Kripto Para Borsası Bitcoin.de Banka Oluyor

Almanya’nın En Büyük Kripto Para Borsası Bitcoin.de Almanya’nın en büyük kripto para borsası Bitcoin.de Wertpapierhandelsbank’ın hisselerini satın aldı. Bitcoin.de’nin artık bankacılık lisansı alması, şirketin farklı hizmetler sunabilecek olması anlamına geliyor.

Almanya’nın en başarılı kripto para borsası olarak bilinen Bitcoin.de, sadece Almanya’da değil birçok ülkede hizmet veriyor. Fransızca, İngilizce gibi dillerde hizmetlerine devam eden şirket, 2019 yılında banka olarak hizmet vermeyi hedefliyor. Wertpapierhandelsbank’ın hisselerini satın alan şirket, böylece bir bankacılık lisansına sahip oldu.

ATM’lerden Kripto Para Alışverişi Yapılabilecek

Bir Bitcoin borsasının bankacılık lisansı alması, kripto para sektörü için olumlu bir gelişme. Bitcoin.de’nin açması beklenen bankasında Bitcoin alışverişinin ve ATM’lerden Bitcoin bozdurma işlemlerinin yapılması bekleniyor. Basın bildirisinde Bitcoin dünyasına sayısız avantaj getirecek bir uygulama şeklinde bahsedilen bu işlemin ne zamana hayata geçirileceği ise açıklanmadı. Ayrıca yeni bankanın yönetici kadrosu hakkında da açıklamalar yapılmadı.

Açılışın 2019 Ortalarını Bulması Bekleniyor

Bitcoin.de ve kripto para sektörü için çok önemli bir gelişme olarak adlandırılan Wertpapierhandelsbank hisselerinin satın alınması kripto para yatırımcılarını da bir hayli heyecanlandırdı. Bununla birlikte yeni bankanın açılış tarihinin 2019’un ortalarını bulması bekleniyor.

Diğer yandan satın alma işleminin rakamları henüz açıklanmadı. Bitcoin.de’nin ne kadar bir ödeme yaptığı bilinmese de tutarın 7 haneli olduğu dile getiriliyor. Almanya’da yaşanan bu gelişmenin olumlu sonuç vermesi durumunda birçok ülkede benzer hamlelerin olabileceği tahmin ediliyor.

Etiketler:

Yorum Yap