OKEX Borsası’nın Kurucusu Star Xu Gözaltına Alındı

OKEX Borsası’nın Kurucusu Star XuDünyanın en büyük ikinci kripto borsası olarak görülen OKEX’in kurucusu Star Xu, Çin’de gözaltına alındı. Dolandırıcılık suçundan gözaltına alınan Star Xu hakkında Şangay Polis Departmanı soruşturma başlattı.

Kripto para sektörü, son dönemde dolandırıcılık olayları ve fiyat analizleriyle gündemi meşgul ediyor. Son dönemde geçmiş yıllara nazaran biraz daha az dolandırıcılık girişimi oluyor gibi gözükse de ortalama haftada bir hack ve dolandırıcılık girişimleri gündeme düşünüyor. Geçtiğimiz haftalarda gündeme düşen dolandırıcılık girişimi ise biraz daha enteresan. Şangay Polis Departmanı, OKEX kurucusu olan Star Xu’yu gözaltına aldı. Gerekçe ise Xu’nun dolandırıcılık girişiminde bulunması.

Gözaltı Sebebi WFEE Kripto Parası

Kripto borsası sahibi bir kişinin gözaltına alınması akla zimmete para geçirme, kullanıcılara paralarını ödememe gibi sorunları getiriyor. Star Xu’nun başına gelen durum ise biraz daha farklı. WFEE kripto parasının bir hissedarı olan Xu, bu kripto paradaki usulsüzlükler sebebiyle gözaltına alındı. WFEE yatırımcıları tarafından yapılan şikayetler sonucu gözaltına alınan Xu’nun tutuklanmadı ve polis ile işbirliği içinde olduğu belirtildi.

Sorgulanmak üzere gözaltına alınan Xu, 700 Milyon Dolar işlem hacmine sahip OKEX’in kurucusu. Dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası olarak gösterilen OKEX’in bu süreçten nasıl etkileneceği merak konusu. Konu hakkındaki görüşler ise olayn OKEX ile alakalı olmadığı için bu süreçten etkilenmeyeceği yönünde.

Etiketler:

Yorum Yap