Güvenlik Şirketi Açıkladı 6 Milyon Bitcoin Kalıcı Olarak Yok Oldu

yokolan kırılan bitcoin parasıEn değerli Kripto paralardan olan Bitcoin ile ilgili sarsıcı bir iddia gündeme geldi. Bir güvenlik şirketi 6 milyon Bitcoin’in kalıcı olarak kaybolduğunu açıkladı. Blok Zinciri üzerine güvenlik önlemleri geliştiren CasaHODL’e göre, 6 milyon Bitcoin piyasadan silindi ve akıbeti bilinmiyor.

Ortaya 2009 yılında çıkan ama popülerliğini 2017’de elde ettiği değer kazancıyla sağlayan Bitcoin hala pek çok yönden güvenlik sakıncaları taşıyor. Anonim olması nedeniyle yatırımcıların şüpheyle yaklaştığı Bitcoin şu anda 30 Bin TL’den alıcı buluyor.

Webtekno’nun haberine göre, bitcoin piyasası güvenlik önlemlerinin henüz gelişmemesi nedeniyle hala istenilen seviyede değil. Son aylarda meydana gelen hırsızlık vakaları, siber güvenliğin henüz kripto para ekonomisini stabil şekilde işleyecek kadar güvenli bir yer haline getiremediğini gösteriyor. Bu konuda açıklama yapan CasaHODL şirketinin güvenlik mühendislerinden Jameson Lopp, Temmuz 2018 itibariyle toplamda 6 milyon Bitcoin’in kayıp olduğunu söyledi. Güncel verilere göre söz konusu kayıp Bitcoinlerin toplam değeri 187 milyar TL’yi buluyor.

Lopp, kayıp Bitcoinlerin ulaşılamaz olduklarını ifade ederken, Bitcoin Blok Zinciri’ndeki BTC’lerin %28’nin kalıcı olarak kaybolduğunu sözlerine ekledi. Şu anda üretilen toplam Bitcoin rezervinin 17 milyon olduğunu düşünürsek, kayıp Bitcoinleri de hesaba kattığımızda 11 milyona yakın Bitcoin’in işlem görebildiğini anlıyoruz.

Bitcoin’in altın günlerini yaşadığı Kasım-Aralık 2017 döneminde bir diğer analiz şirketi olan Chainanalysis, 3.89 milyon Bitcoin’in kaybolduğunu açıklamıştı.

Hatırlatmak gerekirse borsalar kayıplarla ilgilenmiyorlar. İşlem hacimlerinin hesaplanmasında kayıp Bitcoinler sürece dahil edilmiyorlar.

Etiketler:

Yorum Yap