2017’den Bu Yana 1.2 Milyar Dolarlık Kripto Para Çalındı

kripto para logolu madeni koinlerSon yıllarda kripto paraların çalınması sık sık karşımıza çıkıyor. Bir araştırmacı şirket bu konuda bir inceleme başlattı ve 2017 yılından itibaren çalınan kripto paraların değerinin 1.2 Milyar Dolar olduğunu belirtti.

Kripto paraların değerinin artması, popüler olması hemen hemen her sektör için olumlu. Ancak bu denli popüler olan kripto paralar, niyeti pek de iyi olmayan kişilerin de dikkatini çekti. Artan hırsızlık olayları sonrasında bir araştırma şirketi 2017 yılından bu yana çalınan kripto paraları derledi ve ortaya çıkan rakam tam 1.2 Milyar Dolar’dı.

Fiziksel hırsızlıktan çok daha yoğun bir şekilde gerçekleşen kripto para hırsızlıklarının önümüzdeki yıllarda da ne yazık ki aynı şekilde devam edeceği tahmin ediliyor.

Çalınan Paraların Sadece %20’si Geri Alınabiliyor

2017 yılından bu yana toplam çalınan miktarın 1.2 Milyar Dolar olması, araştırmacı şirketin bundan sonraki süreci de araştırmasını sağlamış. Çalınan paraların akıbetini araştıran şirket, bu paraların sadece %20’sinin geri alınabildiğini belirtiyor. Çoğu ülkede kripto paraları ilgilendiren bir yasa da olmadığı için paralar ne yazık ki yatırımcıların elinden kayıp gidiyor.

”Hırsızlıkları Tespit Etmek İmkansız”

Artan hırsızlık olayları ile ilgili kripto para güvenlik firması Cipher Trace CEO’su Dave Jevans açıklamalar. Yeni veri koruma sistemi ile birlikte artık hırsızlıkların tespit edilmesinin daha zor olduğunu belirten Jevans şu ifadeleri kullandı:

”Bu yeni veri koruma kanunu süreçleri, internetin genel anlamda güvenliğini olumsuz etkileyecek. Aynı zamanda artık hırsızları bulabilmemiz de iki kat zor olacak. Kritik bilgilere olan ulaşımı engellersiniz, ki yeni kanunda bu yapılıyor, kripto para hırsızlığı, sahte linkler ile insanların kişisel bilgilerini hackleme, sahtekarlık, işlemci gücünün çalınıp madenciliğe harcanması gibi şeylerin önünü alamazsınız.”

Etiketler:

Yorum Yap