Ukrayna’nın Elizavetovka Köyünde Sadece Kripto Para Geçerli

Ukrayna Elizavetovka köyüUkrayna’da küçük bir köy olan Elizavetovka köyünde kripto paraların geçerli olmasına karar verildi. Şu an için sadece yumurta, süt, yağ, et gibi ürünler kripto paralarla satın alınırken ilerleyen haftalarda bütün ürünlerde sadece kripto paralar geçerli olması bekleniyor.

Kripto paraların birçok ülkede ilgi odağı olduğu biliniyor. Ancak daha önce Elizavetovka’da alınan karar kadar radikal bir karar alınmamıştı. Köy konseyi başkanı Maxim Golosnoy da yerel bütçeyi kripto paralarla yenilemenin yolunu bulduğunu ve köyde kripto paralara izin verildiğini açıkladı. Topluluk için para kazanma deneyi olduğunu belirten Golosnoy, Bitcoin başta olmak üzere Cardano ve Etehereum ile yağ, süt ve yumurta gibi ürünlerin alınabileceğini dile getirdi.

Köy Kripto Para Yatırımlarıyla Dikkat Çekiyor

Köy Konseyi Başkanı Maxim Golosnoy, birkaç ay önce Cardano yatırımı yaptığını ve burada parasını katlandığını da dile getirdi. Anaparasını alan Golosnoy, kazancının tamamını köy halkına dağıtmış.

Köylülerin kripto paraları şu an için Golosnoy’un hesabında tutuluyor. Diledikleri zaman kripto paralarını nakde dönüştürebiliyorlar.

Golosnoy Tüm Mal Varlığını Kripto Paralara Yatırıyor

Maxim Golosnoy, kendi kripto para yatırımlarına da devam ettiğini açıkladı. Ukrayna’nın da ülke olarak bu şekilde yatırımlar yapması gerektiğine inanan Golosnoy, tüm dünyaya devlet hazinesinden para almadan kazanç elde edilebileceğini göstermek istiyor.

Ukrayna’da Kripto Paralar Yasal Değil

Birçok ülkede olduğu gibi Ukrayna’da da kripto paralar yasal düzlemde bulunmuyor. Geçtiğimiz aylarda bu konu hakkında birçok milletvekili görüş bildirmiş ve bir yasa oluşturmanın doğru olduğu inancını paylaşmıştı. 3 farklı tasarı mecliste görüşülmesine rağmen hiçbiri kabul görmedi.

Bütün bunlarla birlikte kripto paraların illegal olduğunu belirten bir yasa da ülkede bulunmuyor. Kısacası; kripto para konusunda Türkiye ile aynı noktada yer alıyorlar.

Etiketler:

Yorum Yap